avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dupa cate luni lucrate efectiv ai dreptul la concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dupa cate luni lucrate efectiv ai dreptul la concediu de odihna?

..parca candva aveai dreptul numai dupa 11 luni lucrate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 21 Iulie 2011
Concediul de odihna se acorda proportional cu perioada lucrata. Daca ati lucrat trei luni, de exemplu, puteti solicita concediul de odihna aferent perioadei lucrate. Ar trebui sa vedeti si ce scrie in regulamentul de ordine interioara al societatii la care sunteti angajata.
Legislatia nu specifica termenul de la care se poate beneficia de concediul de odihna. Se poate lua concediu de odihna corespunzator timpului lucrat de la angajare pana la data acordarii acestui drept.
Multumest pentru raspuns!
molly27 a scris:

..parca candva aveai dreptul numai dupa 11 luni lucrate.

Aceasta prevedere a fost abrogata ... in prezent, Codul Muncii nu mai reglementeaza acordarea CO dupa desfasurarea unei anumite perioade de timp lucrate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la banii de concediu neefectuat? muresanfc muresanfc Daca sunt angajata de 6 luni la o firma privata, am dreptul la bani de concediu neefectuat? Va multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)
Concediu pt noi angajati flory3003 flory3003 daca mi schimb locul de munca,la cat timp am dreptul la concediu de odihna? (vezi toată discuția)
Concediul de odihna ancady2003 ancady2003 Din 01.08.2011 sunt angajata la o soc.privata. mi se spune ca am dreptul sa-mi iau concediu de odihna abea in anul 2013, sau dupa ce implinesc 11 luni in ... (vezi toată discuția)