avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate procura
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

procura

va rog sa imi spuneti daca se poate retine o procura notariala de imputernicire de catre o unitate de invatamant in schimbul eliberarii unor acte de studii(ex. foaie matricola)
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 17:39, 21 Iulie 2011
gi_jane2 a scris:

deci... dvs ati fost imputernicita sa ridicati de la unitatea de invatamant foaia matricola sau ma rog.. ce acte aveati de ridicat. daca v-au eliberat actele, procura ramane la ei

Nu este adevarat, nu au voie sa retina procura, dovada o face-ti dumneavostra prin procura ca aveti calitate de a ridica documentele respective, asa cum am precizat cel mult pot solicita o copie!!!
deci sa inteleg k nu au nicio baza legala de a retine procura
@jaguarxkr: o simpla copie n-o sa-i ajute niciodata. Pentru ca, fara indoiala, nimeni nu poate face expertiza grafologica pe o copie xerox. Asa ca sustinerea dvs. nu prea e ok. Singurul document care poate fi expertizat in viitor, daca s-ar pune aceasta problema, ar fi procura in cauza. Pe care, daca nu o retin, nu prea mai pot garanta ca fac rost de ea in viitor, daca e nevoie sa poata spune ca au dat diploma unei anumite persoane.

Inca o sugestie, recunosc, fara legatura cu subiectul. "retineti" e fara cratima. Cratima se pune doar daca ne referim la persoana a doua, plural, un soi de imperativ. "Tu retine-ti din salariu o parte...".

Numai bine.
emilgaby a scris:

deci sa inteleg k nu au nicio baza legala de a retine procura

Evident nu au nici o baza legala de a retine procura, insa acestea sunt dispozitiile interne pe care le primesc cei care primesc/elibereaza documente. In cazul in care procura a fost emisa pentru un singur scop, iar acesta a fost indeplinit, faptic nu va mai este necesara. In cazul in care procura a fost emisa pentru a servi mai multor problematici aceasta va este in continuare necesara in original pana la stingerea ultimului obiectiv. In oricare din cazurile prezentate, nu exista baza legala pentru retinerea acesteia. Cand spun baza legala ma refer la un act care impune norme ,,act normativ''.
Alin Popescu a scris:

@jaguarxkr: o simpla copie n-o sa-i ajute niciodata. Pentru ca, fara indoiala, nimeni nu poate face expertiza grafologica pe o copie xerox. Asa ca sustinerea dvs. nu prea e ok. Singurul document care poate fi expertizat in viitor, daca s-ar pune aceasta problema, ar fi procura in cauza. Pe care, daca nu o retin, nu prea mai pot garanta ca fac rost de ea in viitor, daca e nevoie sa poata spune ca au dat diploma unei anumite persoane.

Inca o sugestie, recunosc, fara legatura cu subiectul. "retineti" e fara cratima. Cratima se pune doar daca ne referim la persoana a doua, plural, un soi de imperativ. "Tu retine-ti din salariu o parte...".

Numai bine.

Domnule adiministrator, in cazul in care procura respectiva deserveste mai multor institutii, va rog sa-mi comunicati cum vor pastra fiecare institutie originalul?

Alte discuții în legătură

Ordin 539/2013 doriacristina doriacristina Precizarile ANAF in legatura cu Ordinul 539/2013 (referitor la scutirea de impozit acordata programatorilor) spun, printre altele ca: c) angajatul trebuie ... (vezi toată discuția)
Foaie matricolă B11anca B11anca Bună ziua! Astăzi am fost cu foaia matricolă și diploma de bacalaureat la un notariat pentru legalizarea copiilor. Doamna care s-a ocupat de asta, mi-a ... (vezi toată discuția)
Diploma bacalaureat pierduta malicatalin malicatalin Buna ziua, imi puteți spune ce pași pot pot urma din momentul in care constat ca am pierdut diploma de Bacalaureat? (vezi toată discuția)