va rog sa imi spuneti daca se poate retine o procura notariala de imputernicire de catre o unitate de invatamant in schimbul eliberarii unor acte de studii(ex. foaie matricola)
Iau se scrie impreunat. I-au e forma corecta atunci cand va referiti la un eveniment care i s-a intamplat unui tert. Lui i-au luat banii in metrou. Depuneti se scrie impreunat, in timp ce "depune-ti" e o forma pe care o folositi in momentul in care vorbiti la imperativ la persoana a doua singular. "Tu depune-ti cererea acolo".
Eu incerc sa va invat sa scrieti corect. Sa ganditi corect nu va pot invata. pot doar sa va explic ca in cadrul unei unitati de invatamant se poate impune o anumita conduita. Cel care si-a facut procura, daca are de gand sa faca mai multe lucruri cu procura respectiva, isi poate face mai multe exemplare la notar.
Faptul ca o lege nu obliga institutia de invatamant sa retina procura e similar cu faptul ca nu exista nicio lege care sa interzica institutiei de invatamant sa retina procura. Si, stiti principiul de baza: tot ce nu e interzis, e permis. :)
Care dintre cele doua reguli este aplicabila aici? Huh :D
In privinta forumului de gramatica, va spun sincer ca ma supara ochii cand vad greseli grave de limba romana. Faptul ca sunteti consilier juridic imi spune ca ati terminat o facultate. Si asta mi se pare cel putin ciudat.
Ordin 539/2013
doriacristina
Precizarile ANAF in legatura cu Ordinul 539/2013 (referitor la scutirea de impozit acordata programatorilor) spun, printre altele ca:
c) angajatul trebuie ... (vezi toată discuția)
Foaie matricolă
B11anca
Bună ziua! Astăzi am fost cu foaia matricolă și diploma de bacalaureat la un notariat pentru legalizarea copiilor. Doamna care s-a ocupat de asta, mi-a ... (vezi toată discuția)