avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partajul intre mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partajul intre mostenitori

buna ziua!
o persoana a mostenit de la sotul sau, care la randul sau a mostenit (impreuna cu alti 2 frati) de la mama sa, cateva terenuri intr-o comuna de langa cluj. persoana in cauza a fost sfatuita de un notar sa ceara hotararea investita cu formula executorie care imparte mostenirea in cote ideale de 1/3 pt fiecare mostenitor si sa mearga cu ea la primaria comunei. problema este ca acestia nu au iesit din indiviziune, iar ceilalti mostenitori au vandut, probabil mai mult decat li s-a atribuit prin sentinta.
intrebarea mea este: trebuie sa mearga la primarie (chiar si numai pentru o verificare a proprietatii in registrul agricol)? sau mai intai trebuie sa ceara partajul?
multumesc!
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
AlexandraBondor, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlexandraBondor , utilizator 23:50, 21 Iulie 2011
nu. din aceasta cauza mi s-a parut si mie ciudat. am citit sentinta doar dupa ce a fost investita...
daca nu e prea mare deranjul, imi puteti spune ce inseamna acest "rol fiscal"?
In baza rolului fiscal se platesc impozitele asupra imobilelor.
Face-ti si actiune de iesire din indiviziune. Fiind vorba de terenuri, probabil este posibila imparteala in natura, fara plata sultei.
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
am inteles.
va multumesc pt lamuriri! noapte buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea in executare a unei hotarari AlexandraBondor AlexandraBondor buna ziua! as dori un sfat. nu stiu exact ce ar trebui sa fac in continuare... am cerut investirea cu formula executorie a doua hotarari pt a trece pe numele ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cu 4 coproprietari- impartire nelegala/cum procedez? laurentiu1982 laurentiu1982 Ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi daca se poate cu privire la: Exista un titlu de proprietate cu 4 coproprietari, BV(fiica lui TM(decedata) si ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)