avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru limita de varsta

Anul acesta in luna aprilie ,trebuia sa trec de la pensionarea medicala la pensie definitiva conform deciziei . Am fost la Casa de pensii sector 3 unde mi s-a refuzat depunerea cererii de trecere de la pensie de boala la cea definitiva pe motiv ca aceasta se va recalcula din oficiu. De la vecina mea am aflat ca daca nu ai depusa cererea aceasta, nu ti se recalculeaza sa ti se dea banii din urma, ci de la data de cind ai cererea depusa. Este aceasta o strategie de a-ti mai fura din bani recalculindu-ti la Sfintul ASTEAPTA sau pina mori ca tot esti bolnav.Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
Cel mai recent răspuns: fengari , utilizator 14:03, 22 Iulie 2011
Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
Art. 82
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.

Deci, se recalculeaza din oficiu.
Doamna Florentina,

va multumesc din suflet pentru raspuns, sa aveti numai zile frumoase.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la pensia de boala la cea de drept 2740826332154 2740826332154 trecerea de la pensia de boala la pensia de drept se face direct?daca nu ce documente sunt necesare pentru acest lucru?varsta este de 59 de ani iar vechimea de ... (vezi toată discuția)
Trecere de la pensia de invaliditate la pensie pt limita de varsta amondaos amondaos Mama s-a pensionat in 1989 pe caz de boala. A primit ieri o decizie de la casa de pensii in care i se comunica faptul ca, in cf. cu art. 82 din L 263/2010, ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate simion_c2008 simion_c2008 am 60 ani si sunt pensionat din iunie 2010, incadrat in gr ll de invaliditate; am inteles ca dupa 1 an se recalculeaza automat pensia; acum suntem in ... (vezi toată discuția)