avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... termen returnare produs cumparat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

termen returnare produs cumparat

Exista, dpdv legal, un termen in care pot returna produsul cumparat (fara a fi fost utilizat, binenteles) si sa-mi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 17:03, 6 August 2011
Daca produsul a fost cumparat prin contract incheiat la distanta, prin telefon, pe internet, prin comanda din catalog, aveti dreptul sa renuntati la contract, in termen de 10 zile lucratoare. Instiintati vanzatorul in forma scrisa sau trimiteti produsul inapoi, iar vanzatorul are obligatia sa va restituie banii.
este valabil si daca am cumparat pe PFA? sau in acest caz ce lege se aplica si ce spune ea
In primul rând trebuie să precizaţi ce fel de pros este,alimentar,industrial.La achiţiţionarea produsului trebuie să primiţi un bon fiscal indiferent de forma juridică a celui de la care aţi luat produsul...Dacă aţi îndeplinit aceste cauze se poate face o reclamaţie întemeiată
am cumparat pe PFA niste galerii de perdele de la o firma si nu vor in ruptu' capului sa-mi spuna in cat timp le pot returna. Am invocat og130/200 dar ei spun ca e valabil doar pt persoane fizice.

Deci?
CE DOCUMENT V-A DAT LA MÂNÃ...PFA ÎNSEAMNÃ PERSOANÃ FIZICÃ AUTORIZATÃ CARE ESTE CA UN SRL... SAU S.A.. GALERIILE DE PERDELE SUNT NISTE PRODUSE DE FOLOSINTA INDELUNGATA LA CARE TREBUIA SA VI SE DEA CERTIFICAT DE CALITATE SI GARANTIE...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produse danarodica danarodica Sotul meu a cumparat dintr-un magazin doua galerii pt perdele fara sa stie ca erau din metal si nu din lemn asa cum ne doream noi . Am fost a doua zi la ... (vezi toată discuția)
Am comandat online dupa un site robertolo robertolo Buna ziua, Am comandat online un ceas dupa un site. Produsul s-a dovedit a fi un fake, numai ca l-am primit prin curier dupa numele unei persoane fizice, ... (vezi toată discuția)
Probleme la cumparaturi online Ami1988 Ami1988 Buna ziua! Am cumparat un produs de pe un site online, am platit cu cardul, banii au fost scosi de pe card dupa cumpararea produsului. Asteptam curierul si nu ... (vezi toată discuția)