avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CINE MAI PRELUGESTE DOVADA DE CIRCULATIE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CINE MAI PRELUGESTE DOVADA DE CIRCULATIE

PE DATA DE 21.08.2007 AM AVUT UN INCIDENT RUTIER CA URMARE FIINDU-MI SUSPENDAT PERMISU DE CONDUCERE,CIRCULAND CU DOVADA CARE TREBUIA PRELUNGITA LA 30 DE ZILE LA PROPUNEREA PROCURORULUI SI SEMNATA DE COMANDANTUL POLITIEI ,IN ACEST MOMENT DOSARUL PENAL CARE MI SE INTOCMESTE NU ESTE GATA DE CATRE POLITIA RUTIERA DESI A TRECUT APROAPE 1 AN , IN MOMENTU DE FATA UNDE IMI POT PRELUNGI DOVADA ..(LA PARCHET NU SE MAI FAC PROPUNERI--IAR LA POLITIE NU SE STIE NIMIC )
nu stie nimeni cum se scrie o cerere catre procuror pentru a aproba dovada cu drept de circulare?ce trebuie sa contina?
Se scrie ca orice alta cerere... trebuie sa contina denumirea institutiei la care se adreseaza, numarul de dosar, datelele de identificare ale petentului (nume, domiciliu etc.), obiectul cererii (preferabil scos in evidenta ori prin subliniere, ingrosare, italic etc. ori prin spatiu alb in jur), motivarea in fapt (unde se insira despre ce e vorba si se reia si obiectul cererii daca e nevoie de explicatii suplimentare), motivarea in drept (la nejuristi nu e totdeauna obligatorie dar e preferabila), data, semnatura... o faci in 2 exemplare si o depui prin secretariatul/registratura institutiei si pastrezi una dintre ele cu stampila institutiei si data intrarii ca sa ai dovada ca ai depus-o in caz ca apar probleme...
buna.sunt intr-o situatie destul de dificila.unt acuzat de omor din culpa,dosarul a ajuns la judecatorie,nu am dovada de circulatie de 3luni+,primul termen la tribunal a fost fixat pe 15 decembrie.Este adevarat ca trebuie sa astept pana atunci sa obtin dovada de circulatie,adica inca o luna de la reglementarea legii cu prelungirea dovezilor.....,avocatul a incercat sa obtina o audiere la judecator dar cica nu se poate mai devreme de ermenul fixat(sau asa mia zis el)????????????????
rares85, nu trebuie s-o compui tu.Exista la parchet cereri tip, nu trebuie decat sa o completezi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2008
Marcel Mihalache, Avocat
va multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Prelungire dovada la permisul de conducere bobo24 bobo24 buna ziua, va rog frumos, stie cineva in ce conditii se mai poate conduce un autoturism in situatia in care permisul a fost retinut pentru accident cu ... (vezi toată discuția)
Prelungire dovada badita badita am avut un accident rutier pe trecerea de pietoni si partea vatamata are ingrijire medicala 15 zile.pana in prezent am fost de cateva ori la partea vatamata si ... (vezi toată discuția)
Prelungirea dovezii de circulatie alexlex alexlex Buna ziua,am avut un accident rutier in urma caruia a decedat o femeie.A avut loc o expertiza si in urma acesteia si a cercetarilor a rezultat faptul ca ... (vezi toată discuția)