avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Contestatie proces verbal accident usor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Contestatie proces verbal accident usor

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.
Am parcat masina intr-o parcare pazita. Dupa aprox 1 h am revenit si langa masina mea era parcat altcineva foarte aproape. Cand am inspectat masinile, am observat ca m-a lovit. Am facut poze si am asteptat sa vina proprietarul. De asemenea proprietarul masinii care m-a lovit a fost chemat prin statie. Dupa 1 h am renuntat sa astept, am lasat un mesaj in geamul masinii celeilalte si am plecat spre politie. Cei de la paza mi-au spus ca vor ceda inregistrarile video politiei.
Dupa aprox 2 sapt am fost sunata de politie ca au reusit sa identifice soferul masinii care m-a lovit si sa vin sa ridic RCAul lui.
Persoana in cauza a fost de acord ca este de vina dar nu este de acord cu ridicarea permisului. A semnat procesul verbal si a lasat copie RCA. A mai precizat ca v-a contesta in justitie ridicarea permisului.

Acum nu stiu ce sa fac. Daca sa repar masina sau sa astept contestatia.

Am procesul verbal , am si RCA ul soferului de vina dar nu stiu ce se intampla daca va contesta procesul verbal. Soferul a spus ca se bazeaza pe faptul ca nu a simtit cand mi-a lovit masina si spre urmare nu trebuie sa i se ridice permisul.

Daca eu imi repar masina pe RCAul lui si dansul castiga in instanta, se poate ca procesul verbal sa se anuleze si cei de la RCA sa refuze plata reparatiei?
De asemenea se poate ca el sa nege ca este de vina desi a semnat procesul verbal?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:43, 22 Iulie 2011
Avizati dauna la asiguratorul RCA pentru demararea reparatiei.Contestatia pe motivul "nu am simtit" este chiar nesimtita si nu inlatura culpa vinovatului care a lovit/atins in parcare o masina stationata si parcata regulamentar.Retinerea permisului incomodeaza rau pe oricine si ca urmare se cauta orice motivatie pentru a incerca salvarea.
Daca reparati masina pe cont propriu(fara avizare) aveti toate sansele sa apara neplaceri la decontarea ulterioara a facturii la asigurator.
Retinerea permisului este problema lui cu politia. Dv mergeti la asiguratorul lui RCA si deschideti dosar de dauna si declansati operatiunea de reparare a masinii. Faptul ca instanta ii da permisul inapoi nu inseamna ca il si iarta de dauna produsa. Daca era o parcare pazita inseamna ca exista pe undeva si camere de luat vederi si atunci pot fi folosite imaginile in proces. Dar v-am spus ca asta e treaba lui cu politia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire autoturism stationat alexO1 alexO1 Buna ziua,am si eu o problema si anume: in dimineata zilei de astazi , 19.03.13 am fost anuntat de o vecina ca masina mea a fost lovita in parcare, coborand la ... (vezi toată discuția)
Accident parcare, vinovatul parasind locul accidentului, cine suporta reparatiile zenmi zenmi Buna ziua! In situatia in care s a produs un accident una dintre masini lovind o masina in parcare,iar soferul vinovat pleaca de la locul accidentului lasand ... (vezi toată discuția)
Rca-culpa comuna? dodo2009 dodo2009 Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca firma de asigurari procedeaza corect si ce pot sa fac eu sa ma apar. Iata situatia: pe 29.12.2010 eram parcat jumatate ... (vezi toată discuția)