avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna autovehicul ca urmare a avenimentelor ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna autovehicul ca urmare a avenimentelor meteorologice

Buna ziua,

Sunt nefericitul posesor al unei masini prinsa in furtuna de acum 2 zile din Cluj-Napoca. Masina a fost parcata intr-o parcare publica platita care apartine de primarie. A trecut furtuna lasand in urma un dezastru pe strazi si eu m-am trezit cu masina "zob", mai bine zis cu daune pe 70% din totalul caroseriei...daune pe care, neavand casco nu prea am cum sa le recuperez de la asigurator. Am bilet de parcare, 3 martori, constatare de la Inspectoratul general pt situatii de urgenta si deviz de la reprezentanta unde arata valoarea daunelor, mai exact 4500 EUR#-o

Daunele au fost provocate de la tigla cazuta de pe o cladire de patrimnoniu , mai exact de pe Biserica Reformata. Am vorbit cu un avocat si mi s-a sugerat sa atac in instanta Primaria Cluj (administratorul parcarii) cat si Biserica (raspunzatoare de desprinderea tiglelor) .

Ca o precizare, Furtuna a fost incadrata la caz de forta majora. Intrebarea mea se refera la sansele de a obtine in instanta prejudiciul si eventual cat va dura procesul. Precizez ca astazi s-au adresat somatii de plata a daunelor catre ambele institutii, cu confirmare de primire si astept raspunsul negativ de plata.

Se merita in instanta sau ma lupt degeaba?
Daca intre timp mai sufar un accident in care eu nu am fost vinovat...si procesul este in desfasurare...ce se intampla? Mentionez ca eu NU sunt din judetul Cluj iar o eventuala expertiza as dori sa fie facuta la mine, se poate?
Cel mai recent răspuns: pizzaman18 , utilizator 22:29, 23 Iulie 2011
In caz de forta majora proprietarii imobilului sunt absolviti de orice vina.
Forta majora este un eveniment extern, imprevizibil si insurmontabil care exonereaza partea in cauza de raspundere. Nu vreau sa va dezamagesc dar nu cred ca veti avea succes de cauza.
~ Conținut șters la cerere ~
Am RCA la Capratica #-o, voi suna la ei..sa inteleg ca fiind caz de forta majora voi putea rezolva ceva cumva..pe RCA..?
Am inteles ca nu aveti asigurare....
Nu am Casco, dar am RCA ca toata lumea..sau mai bine zis cum ar trebui sa aiba toata lumea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune auto produse in urma furtunii in parcarea privata hotel catalin585 catalin585 Buna ziua, In urma unei furtuni in care au cazut copaci, autoturismul proprietate personala, a fost avariat in parcarea privata a unui hotel, detin bonul de ... (vezi toată discuția)
Acțiune in instanță îndreptată către deținătorul poliței rca pentru accident minor = asiguratorul rca nu a efectuat costurile suportate prin polița casco eu4ok eu4ok Buna ziua, Am avut un accident minor acum 11 luni - mașina mea atins bara altei mașini si s-a produs o zgârietura aproape invizibila pe un colț al ... (vezi toată discuția)
Rca BOBY25 BOBY25 am o problema cu bcr asigurari.am fost implicat intr-un accident rutier,am facut constatare amiabila,baiatul a recunoscut ca este vinovat,am deschis dosar pe ... (vezi toată discuția)