avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Acțiune in instanță îndreptată către ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Acțiune in instanță îndreptată către deținătorul poliței RCA pentru accident minor = Asiguratorul RCA nu a efectuat costurile suportate prin polița CASCO

Buna ziua,

Am avut un accident minor acum 11 luni - mașina mea atins bara altei mașini si s-a produs o zgârietura aproape invizibila pe un colț al barei mașinii avariate.
Proprietarul a folosit polița CASCO pentru a-si remedia problema. Firma de asigurări care emisese polița CASCO a solicitat firmei de asigurări care mi-a emis polița RCA să efectueze plata reparației. Întrucât au trecut mai mult de 5 luni si nu s-a efectuat plata, am fost dat in judecata de firma de asigurări care emisese polița CASCO. Nu înțeleg de ce am fost dat eu in judecată în loc ca această acțiune să se fi îndreptat către firma de asigurări care a emis polița RCA.

1. Va rog sa îmi spuneți care este calea ce urmat si ce trebuie sa solicit in instanța, eventual cu trimiteri la prevederi legale care sa mă exonereze de aceasta cheltuiala întrucât aveam polița RCA plătita si valabilă la data incidentului.

2. Totodată, am rugămintea de a-mi spune dacă cu această ocazie pot solicita în instanța sa fie prezentat dosarul de daune în baza căreia s-au efectuat reparațiile ale căror costuri au fost astronomic de mari (aproape 2.200 lei). Ce acțiune pot iniția în acest caz întrucât pare de la distanță un caz de fraudă/escrocherie. In orice service, chiar si cele scumpe costul pentru vopsirea unui element de caroserie este undeva in jur de maxim 500 lei, ceea ce nu era cazul meu când, cu un retuș s-ar fi rezolvat fără probleme situația.

Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2021
eu4ok, utilizator
Cel mai recent răspuns: eu4ok , utilizator 09:28, 16 Februarie 2021
Buna seara. Este o actiune in regres, in sensul ca asiguratorul CASCO recupereaza banii de la RCA. Aceasta este procedura. Dvs Aveti calitate de intervenient fortat, iar apararile sunt in sensul ca aveati o polita valabil incheiata, care suporta daunele constatate.
Mulțumesc frumos pentru răspuns. O zi frumoasa :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema casco chemare in tribunal marius2006 marius2006 Buna ziua , acum aproximativ un an am facut un accident usor care a fost rezolvat prin constatare amiabila , desi aveam asigurare obligatorie , am fost de ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru o dauna desi am polita rca ionut1919 ionut1919 pot fi dat in judecata pt o dauna desi am polita rca ? am fost sunat de cel pe care l-am tamponat acum cateva luni si mi-a zis ca vrea sa recupereze dauna de ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurari nu achita daune elles_1984 elles_1984 Buna, in 2012 un prieten de-al meu a provocat un accident (cu masina de firma) in care au mai fost implicate 2 masini. Cele doua masini erau oprite din cauza ... (vezi toată discuția)