avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Asigurator - introducere in cauza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Asigurator - introducere in cauza

in cat timp de la data producerii unui accident se poate chema in instanta ca parte comuna in proces asiguratorul
Cel mai recent răspuns: titica , utilizator 15:03, 25 Noiembrie 2011
Ar trebui sa ne oferiti ceva mai multe detalii? Este in curs un dosar penal? Doriti sa chemati in judecata asiguratorul in civil? Solutiile sunt diferite.
este in curs un dosar penal din septembrie 2010 si in caz ca va trebui sa ajungem la proces pentru ca partea vatamata vrea despagubiri materiale si morale . Asigurarea RCA prevede despagubiri victimelor accidentelor . Problema este ca timpul trece si nu stim cu sa facem cu asiguratorul sa-l instiintam inainte sau atunci la proces. Nu vrem sa ne trezim ca nu putem chema in instanta ca parte comuna in proces asiguratorul . Este un termen . Asigurarea RCA de la timpul respectiv oricum a experat si acum avem alta asigurare.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
titica, utilizator
Asiguratorul este parte responsabilă civilmente şi poate fi introdusă în cauză în timpul urmarii penale şi în timpul judecăţii până la citirea actului de sesizare a instanţei.
Structura judecăţii în primă instanţă cuprinde:
a) Măsuri pregătitoare (au o natura administrativă, având menirea de a pregări sedinţa de judecată);
b) Sedinţa de judecată;
c) Deliberarea şi luarea hotărârii;
d) Pronunţarea;

b) Sedinţa de judecată
Prezintă urmatoarea structura:
1) Verificari preliminarii şi prealabile;
2) Cercetarea judecatorească începe cu citirea acului de sesizare (moment după care partea responsabilă civilmente nu mai poate fi introdusă în proces, decât cu acordul ei), după care continuă cu ascultarea parţilor, martorilor, etc;
3) Dezbaterile judiciare;
4) Ultimul cuvânt al inculpatului personal;

Sper că aţi înţeles până când puteţi introduce în cauză asiguratorul, oricum eu cred că cu cât e introdus mai repede în cauză cu atât mai bine.
titica a scris:

dosarul nu este in pe rol. A fost un dosar penal de vatamare corporala din culpa. a fost efectuata o expertiza tehnica unde victima a fost declarata vinovata. inculpatul a fost scos de sub urmarire penala. A fost descgis un proces de contestare a solutiei date de procuror si instanta a intors dosarul la procuratura. S-a dispus o noua expertiza de catre organele de cercetare penala catre INEC care am inteles ca dureaza. Daca in urma acestei expertize se constata culpa comuna cum dorea partea vatamata in instanta se mai poate chema asiguratorul dupa ce a trecut mai mult timp de la producerea accidentului. accidentul a fost in septembrie 2010.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire casco in caz de deces andreea-stan andreea-stan Buna seara! In urma cu doi ani , cu masina unei firme s-a produs un accident soldat cu decesul pasagerului din dreapta. Soferul nu a patit nimic iar casco ... (vezi toată discuția)
Parte civila in accident de circulatie mariliv mariliv In cazul accidentului de circulatie victima are posibilitatea de a solicita\"daune morale\".Acestea sant suportate de faptuitor sau unitatea care a intocmit ... (vezi toată discuția)
Calitate de asigurator in cauza anamariamed anamariamed Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa inteleg o sentinta judecatoreasca. Am avut castig de cauza intr-un proces impotriva unei firme de taxi si societatea de ... (vezi toată discuția)