avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate neiscrisa la CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate neiscrisa la CF

buna ziua,
va rog cine poate sa ma lamuresca in urmatoarea privinta:
cineva a cumparat o casa cu teren in urma cu 2 ani insa nu s-a dus la CF sa-si treaca dreptul de proprietate acolo a fost doar la primarie sa-si deschida rolul fiscal. fostul proprietar avea adresa din CI la casa in cauza si totodata niste datorii la banci pe care nu le-a mai achitat. la adresa in cauza a venit hartie de la executor ca s-a incuvintat executarea silita privind pe fostul proprietar. faptul ca nu s-a facut inscrierea dreptului de proprietate in cartea funciara afecteaza pe actualul prorpietar ? astept raspunsul d-voastra ! va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 17:10, 22 Iulie 2011
Contractul de vanzare-cumparare a fost incheiat in forma autentica?
Daca da, este foarte ciudat ca nu a fost inscris dreptul de proprietate in cartea funciara, notarii fiind obligati sa efectueze inscrierea pentru toate actele translative pe care le incheie.
Daca nu, atunci nu s-a transmis dreptul de proprietate asupra cumparatorului, vanzarea nefiind valabil incheiata.
In cazul in care contractul este notarial, actualul proprietar trebuie sa formuleze contestatie la executare in 15 zile de la primirea somatiei, la judecatoria in circumscriptia careia se afla bunul imobil.
Ar trebui sa instiinteze si executorul despre aceasta situatie, poate sisteaza executarea in acord cu banca creditoaare.
trebuie sa faca contestatie la executare in care sa precizeze si sa probeze cu certificat fiscal ca imobilul ii apartine dansului si nu persoanei care era debitor la banca.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere proprietate cf cypyk cypyk buna ziua in urma unei actiuni in constatare am dobandit o proprietate: teren+casa. mi-am trecut rolul fiscal la primarie pe numele meu pentru plata ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu litigiu inscris in cf popescu_ion_2014 popescu_ion_2014 Buna seara! Am cumparat un imobil la o licitatie publica. Creditorul ipotecar nemultumit de pretu de vanzare, desi nu s-a prezentat la niciunul din ... (vezi toată discuția)
Litigiu teren robert_10g robert_10g Buna ziua, Vreau sa cumpar un teren in apropierea Bucurestiului , am depus actele propietarului la notariat, pentru tranzactie si surpriza la extrasul de ... (vezi toată discuția)