avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cand se anunta ITM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cand se anunta ITM?

am primit decizia de concediere in data de 30 mai, iar banca a angajat ITM in data de 31 mai, este corect? Sau angajatorul poate fi amendat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 27 Iulie 2011
Cum "a angajat" ?
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
ContSters42179, utilizator
Va rog sa ma iertati. Am gresit. Doream sa spun ca a anuntat ITM mai tarziu cu o zi fata de cand mi-a dat mie decizia. Doream de fapt sa stiu daca pot face contestatie la ITM pentru a fi amendati.
Multumesc frumos.
Faptul ca angajatorul a trimis la timp sau a depasit cu o zi termenul in care trebuia sa trimita revisalul cu incetarea contractului dumneavostra de munca nu va afecteaza si nu va face sa castigati in instanta. Singura chestie pe care puteti s-o contestati e continutul deciziei.
iosif.kramar a scris:

am primit decizia de concediere in data de 30 mai, iar banca a angajat ITM in data de 31 mai, este corect? Sau angajatorul poate fi amendat.


Teoretic , ITM-ul il poate sanctiona contraventional pe fostul dvs angajator pentru netransmiterea in termen a REVISAL-ului.
Dvs stiti sigur ca transmiterea incetarii s-a facut in data de 31 mai, daca incetarea a avut loc la 30.mai?
stiu sigur. de fapt au trimis pe data de 1 Iunie. Deci doua zile intarziere. Insa din pacate cand mi-au dat decizia mie, eu am semnat de primire dar nu am pus data. Stiu de la cel catre trebuia sa o trimita. Deci sursa este sigura. Intarziere doua zile.

Alte discuții în legătură

Termen primire sanctionare in caz de concediere w0lfshad3 w0lfshad3 Angajatorul a luat cunostiinta cu incidentul printr-un referat pe 11.09, dar s-a autosesizat, trimitand convocarea in fata comisiei disciplinare de abia pe ... (vezi toată discuția)
Necomunicare decizie concediere ContSters47405 ContSters47405 Mi s-a dat preaviz pentru desfiintarea postului ( de fapt a fost solutia gasita de catre societate de a scapa de un angajat incomod), preavizul a expirat pe ... (vezi toată discuția)
Decizie de desfacere a cim cu art.61 lit. a srobert srobert Am fost delegat verbal de catre angajator, si am refuzat delegarea pe motivul ca am de urmat liceul seral in perioada respectiva. Dupa ce am depus o ... (vezi toată discuția)