avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... necomunicare decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

necomunicare decizie concediere

Mi s-a dat preaviz pentru desfiintarea postului ( de fapt a fost solutia gasita de catre societate de a scapa de un angajat incomod), preavizul a expirat pe data de 17 aprilie, insa nici acum nu mi s-a comunicat decizia de concediere. Ce pot face, pentru ca doresc sa contest decizia de concediere in instanta? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg? Constituie motiv de nulitate a deciziei necomunicarea acesteia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:30, 5 Mai 2009
1. Ati luat legatura cu angajatorul? El ce zice?
2. Decizia o puteti contesta in 30 de zile de la comunicare. Cand o primiti semnati si puneti data de primire si de la acesta data decurg cele 30 de zile.
3. Incercati si la ITM. Poate decizia a fost inregistrata acolo si nu v-a fost comunicata dvs.
4. ITM trebuie sa va rezolve problema. Este de competenta lor.
5. Pana nu primiti decizia nu aveti ce contesta.
6. Pastrati instiintarea de preaviz care este singurul document pe care il aveti deocamdata.
Decizia de concediere se contesta in intanta in termen de 30 de zile de la data comunicarii acesteia.
Fie va adresati ITM-ului pentru a vedea daca angajatorul a depus decizia de concediere, fie deschideti o actiune in intanta avand ca obiect obligarea angajatorului de a va inamana un exemplar de pe decizia de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de contestare in instanta a unei concedieri abuzive ... snipe1975 snipe1975 Termenul de contestare in instanta a unei concedieri abuzive curge de la data notificarii de preaviz sau de la data de intrare in vigoare a preavizului? (vezi toată discuția)
Notificare? preaviz? decizie? ContSters157367 ContSters157367 Buna ziua, Singurul act care mi-a fost trimis, referitor la concediere este cel care se regaseste in link ul de mai jos. Cum pot interpreta acest act, care ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie restructurare teutza77 teutza77 Buna ziua, Apelez la sprijunul dvs intr-o situatie delicata: Am primit o decizie de restructare a postului, in care nu se precizeaza situatia locurilor ... (vezi toată discuția)