avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită licitatii imobile executate silit
Discuție deschisă în Executare silită

licitatii imobile executate silit

As avea niste intrebari privitoare la licitatiile facute de executori si anume: 1.Exista caiet de sarcini pt persoanele interesate sa cumpere un imobil din exec.silite ?2. Oferta se depune in scris sau se face cu strigare castigand cine ofera mai mult?3.Daca la a 3-4 a licitatie nu se prezinta decat un singur ofertant care ofera mai putin decat pretul de pornire se poate adjudeca acestuia?4. se poate verbal sa oferi pretul de pornire chiar daca in oferta ai trecut un pret mai mic ,in vederea adjudecarii cand participi de unul singur la licitatie? Multumesc !!
Cel mai recent răspuns: anonimiu , utilizator 06:39, 28 Iulie 2011
Hai sa o luam in ordine.
1. Caiet de sarcini? Nu exista asa ceva, cel putin nu pe codul de procedura civila. Stii tu ceva de la finante...
2. Oferta se depune in scris, inainte de licitatie.
3.Adjudecarea sub pretul de pornire, incepand de la Termenul 2 incolo , presupune minim 2 licitatori. Asta pentru ca o licitatie sa se tina. Nu poti licita singur. Licitatia presupune o oferta, o contraoferta, etc...pana cand se opreste unul din licitatori.
4. Pentru a adjudeca imobilul, daca esti singur trebuie sa oferi pretul de pornire al licitatiei. Daca depui oferta mai mica si te razgandesti sa dai mai mult nu sunt probleme. Sau nu ar trebui sa fie.
Un raspuns complet si la obiect.Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie imobil in calitate de unic ofertant analysa analysa Buna ziua. As dori sa particip la o licitatie publica pentru o casa. Este a treia licitatie, dar nu sunt sigura de un lucru: pretul de pornire este de 396.000 ... (vezi toată discuția)
Pret adjudecare imobil ContSters206995 ContSters206995 Buna ziua, Este vorba de un imobil scos la licitatie, care nu a fost vandut la prima licitatie deoarece nu s-a prezentat nimeni, astfel incat pretul a fost ... (vezi toată discuția)
Adjudecare licitatie exec silita cf. art.845(8) c.pr.cv. woe woe Doresc sa particip la o licitatie organizata de un executor judecatoresc, in Bucuresti, pentru un imobil al carui pret de evaluare a fost redus cu 75% (de la ... (vezi toată discuția)