avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare cu renta viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare cu renta viagera

In urma cu 4 ani parintii mei s-au hotarat sa-mi faca acte pe apartament dar cu renta viagera. In contract este mentionata suma de 700 milioane de lei pe care i-am dat dar nu am dovezi asupra lor pentru ca o parte au fost stransi dea lungul timpului si cealalta a fost in urma nuntii mele( nu am facut credit bancar). Valoarea apartamentului in perioada in care l-am cumparat era de 1.3 miliarde lei la agentii. Acum am 3 intrebari:
1. Dupa moartea parintilor se mai face succesiune pe apartament?
2. Daca daca se dovedeste ca este o donatie mascata eu pot ramane pe drumuri?
3. Suma de bani pe care le-am dat-o parintilor si este mentionata si in contract o mai pot recupera?
Am uitat sa mentionez ca am un frate care nu este de acord cu vanzarea apartamentului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
marin1981, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:30, 23 Iulie 2011
Renta viagera este dreptul unei persoane numita credirentier, de a primi periodic, atata timp cat traieste o suma de bani numita renta, de la o alta persoana numita debirentier.
Faceti o chitanta de mana cu parintii.

1. Dupa decesul parintilor nu se mai face succesiune pe apartament.
2. Tocmai ati spus ca ati platit cei 70.000 lei pentru apartament, deci nu are cum sa fie donatie mascata.
3. Suma de bani nu o puteti recupera decat daca parintii vi-o dau inapoi.
cam greu sa dovedeasca fratele dvs in instanta ca a fost donatie deghizata. plus ca au trecut mai mult de trei ani de la data incheierii contractului si ca sa actioneze in instanta trebuie sa aibe motive pt a cere anularea contractului invocand nulitatea absoluta. dupa decesul parintilor nu se va mai dezbate succesiunea pe casa intrucat dreptul lor de proprietate v-a fost transmis dvs de acum patru ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare fara iesire din indiviziune micle micle tatal meu a murit acum 8 ani, am facut succesiunea (suntem 3 frati) dar nu si iesirea din indiviziune. anul acesta mama a facut o vanzare a partii ei catre ... (vezi toată discuția)
Contract de rentă viageră nerespectat de debitrentier (nu a virat renta de 11 luni): îl pot anula în instanță din acest motiv? Alexandra Stancu Alexandra Stancu Buna ziua!Tatăl meu a făcut un contract renta viagera pe o casa cu un vecin în 09.05.2017 .în contract la punctul IV-MODALITATEA DE PLATA vecinul a scris ... (vezi toată discuția)
Contract de renta viagera ElNino ElNino Bine v-am gasit. Bunica mea doreste sa-mi cedeze apartamentul printr-un contract de renta viagera. Citind acest forum, am aflat ca acesta poate fi atacat ... (vezi toată discuția)