avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract pe perioada determinata cu ce articol se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract pe perioada determinata cu ce articol se inchide?

Buna ziua.Lucrez la o firma de aprox.9 luni si am un contract pe perioada determinata, prelungit pana acum de doua ori prin acte aditionale.contractul imi va expira in octombrie, luna in care voi avea un an lucrat la aceasta firma. As dori sa stiu in cazul in care firma nu mai doreste sa-l prelungeasca, cu ce articol va trebui sa il inchida daca eu imi exprim dorinta de a mai lucra , sau daca il va incheia cu acordul partilor mai am dreptul de a-mi depune actele pt somaj? Astept raspuns.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: coralis , utilizator 21:16, 23 Iulie 2011
Daca nu vi se mai prelungeste durata c.i.m., acesta va inceta de drept in baza art.56 lit.i C.mun. ... situatie in care puteti beneficia de somaj daca indepliniti si conditia stagiului minim de cotizare la somaj.

Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor sau prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
Multumesc foarte mult pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare pe perioada determinata iliemailat iliemailat recent am fost angajat la o s.c. pe perioada de trei luni (Perioada de proba). dupa expirarea celor trei luni, mai au dreptul cei de la conducerea sc sa-mi ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare indemnizatie somaj nennis nennis buna? din martie 2012 si pana in aprile 2015 am fost angajat in baza unui contract cu durata nedeterminata la o firma,care intre timp a devenit ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim ole ole Buna ziua, Am urmatoarea situatie : Profesoara reintoarsa din concediu de ingrijire a copilului, iar prof. care a suplinit-o vrea sa beneficieze de somaj. ... (vezi toată discuția)