avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare

buna seara! am inaintat divort de comun acord in data de 17.05.2011.divortul s-a pronuntat in data de 08.06.2011.sentinta am primit-o saptamana trecuta.dupa cat timp pot depune plangere pentru neplata pensiei alimentare pt.minorul rezultat din casatorie care este in grija mea?
deasemenea pe statul de plata,fostul sot are trecut un venit mult mai mic decat cel real.cum pot obtine pensie alimentara din tot venitul net obtinut de el?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 06:40, 24 Iulie 2011
se poate depune plangere dupa o perioada de 2 luni consecutive de neplata a pensiei alimentare, avand ca reper data de la care instanta de judecata a stabilit acordarea ei.
in ceea ce priveste cuantumul pensiei,raportat la venitul obtinut de ex sot, lucrurile se prezinta in felul urmator:
dvs aveti obligatia sa produceti dovezile care sa infirme cele declarate ca si venituri pe statul de plata, daca aveti in acest sens suspiciuni.Cine solicita un drept in fata unei instante de judecata, are obligatia sa produca respectivele dovezi aducand in cest sens probe certe, concludente, nu doar simple alegatii sau suspiciuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara leeadar leeadar buna seara! am divortat de comun acord,divortul pronuntandu-se in sedinta publica din data de 08.06.2011.va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pentru a ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez sa primesc pensia alimentara? danutlucian13 danutlucian13 sunt divortat de sotie de un an jumate si copilul mia fost incredintat mie cu hotarare judecatoreasca,instanta a hotarat in hotararea de divort si de ... (vezi toată discuția)
Cadouri in loc de pensie alimentara? danaru danaru De 2 luni ex sot nu mi-a trimis pensia alimentara...Motivul e ca nu are niciun venit....vorba vine... In schimb, mi-a venit ieri cu ceva hainute si ... (vezi toată discuția)