avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cota parte agent termic calcul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cota parte agent termic calcul

Locuiesc intr-un bloc cu 5 scari,caldura nu functioneaza pe scari cu exceptia uneia singure unde locuieste presedintele de asociatie,mentionez ca detin CT si s-a impartit asa zis cota parte indiviza fiiecarui ap.locuiesc la et. 4 ultimul, nu avem reducere datorita faptului ca iarna plafonul este rece ? este caldura de pe scara presedintelui impartita la toti locatarii? ce este de facut......X-(
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:50, 24 Iulie 2011
Va recomand sa discutati cu locatarii si sa izolati cladirea si acoperisul pt a reduce pierderile de caldura!!!
Imi ingadui sa va dau informatii,nu sunt consultant, dar cunosc subiectul. 1.Izolarea trebuie facuta ,dar nu in mod particular ,pentru ca nu veti trece de comisia de audit din Primaria sectorului, pentru a obtine certificatul energetic.
2. Firma care se ocupa de calculul costului incalzirii,unde sunt repartitoare de costuri(aveti?) are o formula alambicata ,ce constituie un fel de proprietate intelectuala,deci nu aveti acces la ea, dar pentru cei de la ultimul nivel stiu sigur ca se face o reducere.De fapt, administratorul ar trebui sa va inmaneze in fiecare luna de iarna buletinul de calcul de la firma responsabila de repartitoare(la noi=Techem)
Coeficientul de amplasare este utilizat numai la caldura individuala, nu si la caldura comuna.

Caldura pe cota-parte indiviza este compusa din caldura pe spatiile comune si pe tevi.
In cazul dv. platiti caldura pe tevile verticale.
Caldura se calculeaza la fiecare scara, adica se calculeaza pentru fiecare contor de bransament separat, deci nu platiti caldura de la scara presedintelui.
Nu am intentia sa o contrazic pe Elga50, dar blocul meu are un singur repartitor martor la intrarea tevilor in bloc si s-a montat chiar zilele trecute,nu avem contoar la fiecare scara. Proprietarii apartamentelor cu centrala au fost sfatuiti sa-si izoleze țevile cu niste mansoane speciale(Ieftine) ,urmand sa plateasca apoi numai partile comune din subsoul scarii lor. Si ma corectez, dumneavoastra cu CT nu beneficiati de acele buletine de costuri, dar puteti sa va izolati tevile, se face un PV de constatare, semnat de adm. si presedinte si il inmanati firmei cu repartitoarele. Informatia o am direct din <<gura calului>> si este veche de 2 zile.
Detinatorilor de CT nu li se mai ia in calcul izolarea tevilor din apartament.
S-a modificat Ordinul 233/2004 cu Ordinul 255/2006 care cuprinde si aceasta schimbare.

Mica intelegere intre proprietari si administratori, presedinti de asociatie sau firme de calcul este reala....dar nu legala.
Eu nu de repartitorul martor vorbeam, ci despre contorul pe conductele de apa calda si pe conducta de caldura.
@elidor...imi spuneti cumva ca nu aveti contorizarea RADET facuta inca?:stunned:
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subsolul e de vina? ContSters189595 ContSters189595 buna ziua suntem o asociatie formata din mai multe blocuri unan dintre scari avand repartioare. as dori sa stiu cum se imparte factura radet .ce ... (vezi toată discuția)
Caldura care ne "ingheata" Nicoleta-Daniela Moldovan Nicoleta-Daniela Moldovan Iarna aceasta am avut surpriza sa ma trezesc la intretinere cu plati in plus de facut. Mai exact, desi am centrala termica de apartament, toate tevile care-mi ... (vezi toată discuția)
Locatari cu centrala proprie obligati sa plateasca caldura cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:locatarii cu centrala proprie sunt pusi sa plateasca caldura(aprox 80 lei/luna)...pentru ... (vezi toată discuția)