avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incalcarea dreptului la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incalcarea dreptului la proprietate

Suntem mai multi mostenitori pe o casa si un teren, unul din mostenitori a gasit o familie care sa ne faca curatenie in curte si sa renoveze casa cu acordul nostru verbal ca platim pentru serviciile respective, si aceasta mostenitoare, a considerat ca sa ii bage si in chirie ca familia asta nu avea unde sa stea, noi restul de mostenitori nu am stiut de acest fapt, nu ne-am dat acordul scris ca ii dorim pe chiriasi, acestia nu platesc chirie, in schimb o ajuta pe acesta mostenitoare sa isi cultive legume pe intreaga gradina de langa casa. Noi ceilalti mostenitori ne-am bazat ca nu va trece de vointa noastra, si ca, casa respectiva era debransata de ani multi de la reteaua de energie electrica. Nu avem iesirea din indiviziune, dar stim ca aceasta mostenitoare are doar 1/6 din succesiune iar restul de mostenitori avem 1/4, insa s-a descurcat cumva la electrica si a bagat curent acolo fara ceva inscrisuri din partea noastra, si acum chiriasii stau linistiti ca au si lumina, nu platesc chirie, ci platesc cu servicii catre aceasta mostenitoare, noi nu mai putem sa mergem sa intram in casa aia, sau sa locuim temporar in ea ca a fost ocupata abuziv, ce putem sa facem in aceasta situatie. cum putem sa evacuam chiriasii si cum putem sa o oprim pe aceasta mostenitoare sa faca ce o taie capul. Legal ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: teaavram , utilizator 10:55, 25 Iulie 2011
In mod normal ar trebui sa promovati mai intii partaj pentru ca unul din dv sa devina proprietar exclusiv si apoi sa solicitati evacuarea celor care stau in casa mostenita, insa ati putea incerca si o actiune in evacuare i n care sa o chemati in judecata si pe cea care a permis accesul in casa a acelor persoane,cu un capat distinct de cerere de anulare a conventiei de inchiriere
Cred ca ati putea incerca si cu o plangere la politie, pentru ocuparea casei., inainte de introducerea unei actiuni in instanta.Plangerea o puteti inainta direct si la Parchetul de pe langa judecatoria respectiva si o faceti in numele si cu semnatura tuturor mostenitorilor, chiar daca nu aveti iesirea din indiviziune.
In privinta conectarii la curent electric , faceti sesizare la S.C distribuitoare pe locul respectiv, pt. conectare ilegala-d-voastra ca proprietari, impotriva respectivilor, care s-au reconectat fara drept.
Buna ziua!
Va sugerez sa va adresati unui mediator, medierea fiind o alta cale prin care puteti sa solutionati acest conflict, in mod pasnic si cu avantaje pentru toti cei implicati. Puteti sa rezolvati nu numai problema chiriasilor, ci si problema partajului. Informatii despre mediere si mediatori gasiti pe site-urile/blogurile de profil, in tabloul mediatorilor (pe site-ul Consiliului de mediere). Precizez ca pentru a va informa si consilia, la mediator nu se plateste nimic, aceasta faza este gratuita. Eu cred ca merita sa incercati.
Va doresc o zi placuta!
precizez ca nu s-a incheiat niciun contract de inchiriere, si nici acordul nostru verbal sau scris, aceasta proprietate se afla in alt judet, aceasta mostenitoare mai are o proprietate in care locuieste pe aceasi strada, totul s-a facut fara ca noi ceilalti mostenitori sa stim ce face ea. ne-am trezit cu chiriasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - vreau sa vand mb3_48900 mb3_48900 Buna ziua! Iata urmatoarea problema: Suntem 4 mostenitori ai unui imobil in oras. Toti vrem sa vindem mai devreme sau mai tarziu, dar eu sunt singurul ... (vezi toată discuția)
Inchiriere mostenire Adnan Adnan Buna seara. Locuiesc intr-o casa primita mostenire. Suntem trei mostenitori care in urma succesiunii am primit cate o cota parte de 1/3 din casa. Ceilalti doi ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei- divort cu minori, partaj jannin jannin Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: nu sunt despartita legal de sotul meu. Detinem o locuinta comuna, insa ne-am separat in ... (vezi toată discuția)