avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita persoana fizica
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita persoana fizica

Buna ziua!

as dori sa aflu in ce stadiu se afla dosarul de executare silita a unei persoane fizice , in conditiile in care pe bunul imobil s-a pus interdictie de vanzare.

am fost vineri la primarie sa platesc impozitul pe casa si teren si am observat pe chitanta respectiva ca era trecut "interdictie vanzare".

exista deja un ordin de executare silita?s-a facut notificare scrisa in acest sens catre proprietar?

mentionez faptul ca eu locuiesc in imobilul respectiva, dar proprietar este socrul meu .el este cel care a facut un credit de nevoi personale si acum nu mai are nici un venit.
prin urmare el este in executare silita.

as dori sa stiu in ce stadiu este executarea silita si care sunt pasii urmatori.

cum se poate evita acest lucru.unde trebuie sa cerem informatii, sa vorbim.

am dori ca eu si sotul meu sa preluam acel credit pe numele nostru.Se poate?
dana
Cel mai recent răspuns: nyan , utilizator 10:40, 26 Iulie 2011
Mentiunea respectiva in cartea funciara a fost inscrisa de catre banca deoarece socrul dvs. a contractat un credit pentru nevoi personale pe care l-a garantat cu ipoteca.
Asta nu inseamna ca imobilul face obiectul unei executari silite.
Mentiunea respectiva garanteaza faptul ca imobilul nu va fi instrainat pana la momentul acoperirii creditului, moment ulterior cauia banca va solicita radierea respectivei inscrieri.
Luati legatura cu socrul dvs. astfel incat sa intrati in posesia contractului de credit urmand ca, ulterior, sa puteti obtine relatii suplimentare de la banca.

Prin relatii suplimentare inteleg, in afara detaliilor privind o eventuala executare silita, si detalii cu privire la modul in care puteti prelua respectivul credit.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
spuneti ca a garantat creditul cu ipoteca.
numai in aceasta situatie se poate face instiintare de catre banca la primarie pentru a fi mentionat in cartea funciara ca nu poate fi vandut imobilul?
de ce imobilul nu face obiectul unei executari silite?
Instiintarea respectiva nu se face catre primarie, respectiva inscriere opereaza in cartea funciara.
Banca depune inscrisurile din cuprinsul carora sa rezulte dreptul de creanta pe care il detine impotriva socrului dvs.
Instiintarea respectiva figureaza in cartea funciara a imobilului la sectiunea sarcini.

Pentru orice instrainare a respectivului imobil, notarul public obtine in prealabil un extras de carte funciara pentru autentificare.
Nu va consimti notarul public la intocmirea actului de instrainare atata timp cat exista o sarcina asupra imobilului. (nu fara acordul bancii oricum).

Daca ar fi fost vorba despre o executare, debitorul ar fi fost instiintat.
Socrului dvs. i-ar fi fost comunicata o notificare de plata, s-ar fi incercat probabil o reesalonare a ratelor astfel incat sa se poata achita creditul astfel.

Executarea silita intervine ca ultima etapa, respectiv in momentul in care debitorul se afla in incapacitate de plata.
In aceste situatii,pt. a va lamuri total, puteati:suna socrul la banca[atentie!!multe banci pot minti cu nerusinare,doar sa vada ceva bani]cere extras CF si vedeati cand a fost notata sarcina[cred ca f. aproape de contractare credit];intrati pe portalul instantelor si vedeati daca/cine a inceput o actiune in justitie.Daca era executare,primea intai somatiile.
Puteti prelua creditul daca suportati ratele dinainte-nu vor renunta la ipoteca sigur[decat daca le oferiti ceva mai scump si dureaza].Ori mutati creditul-titular dv- la alta banca[cu acceptul socrului proprietar]
Ori,cel mai ''sanatos'' pt dv....act v.c cu preluare ipoteca[trebuie acordul bancii]+clauza intretinere+...poate o suma de bani,etc...Situatia socrului nu-i lasa multe alternative,oricum...Iar un imobil ipotecat scade cu min.20%..
Tineti cont,daca nu plateste,dosarul de executare se face repejor..se adauga penalitati,cheltuieli de executare..Banca nu va streseaza pt ca au credit garantat,adica sunt primii dintre toti potentialii creditori ai socrului.
Un sfat:vb cu sotia ,apoi cu socrul!Si nu uitati niciodata:VORBA NU SE COASE LA DOSAR!!!... :hm:
ipotecarea imobilului la banca, cand faci un credit, se face pur si simplu cu copie dupa actul de proprietate al casei sau trebuie sa mai depui la dosar si alte acte cu privire la imobilul respectiv.

Alte discuții în legătură

Credit cu garantie imobiliara - girant mlehelsz mlehelsz Buna ziua, Tatal meu a decedat si era girantul cuiva, care si-a facut un credit mare cu garantie imobiliara. O parte din garantie face parte din ... (vezi toată discuția)
Inscrierea intentiei de a ipoteca Irina S. Irina S. Inscrierea intentiei de a ipoteca blocheaza CF ? Daca sunt in negocieri cu un imprumutat (eu sunt cu imprumutatorul), pot prin Notar sa inscriu aceasta ... (vezi toată discuția)
Ipoteca constructie edificata pe teren in folosinta gratuita de la primarie junnip junnip Am un teren primit in folosinta gratuita de la primarie. Pe acesta am edificat o constructie. Doresc sa ipotechez constructia pentru a obtine un credit de ... (vezi toată discuția)