avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita persoana fizica
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita persoana fizica

Buna ziua!

as dori sa aflu in ce stadiu se afla dosarul de executare silita a unei persoane fizice , in conditiile in care pe bunul imobil s-a pus interdictie de vanzare.

am fost vineri la primarie sa platesc impozitul pe casa si teren si am observat pe chitanta respectiva ca era trecut "interdictie vanzare".

exista deja un ordin de executare silita?s-a facut notificare scrisa in acest sens catre proprietar?

mentionez faptul ca eu locuiesc in imobilul respectiva, dar proprietar este socrul meu .el este cel care a facut un credit de nevoi personale si acum nu mai are nici un venit.
prin urmare el este in executare silita.

as dori sa stiu in ce stadiu este executarea silita si care sunt pasii urmatori.

cum se poate evita acest lucru.unde trebuie sa cerem informatii, sa vorbim.

am dori ca eu si sotul meu sa preluam acel credit pe numele nostru.Se poate?
dana
Cel mai recent răspuns: nyan , utilizator 10:40, 26 Iulie 2011
deci sa apelez la oficiul ptr cadastru si carte funciara si sa cer un extras CF pentru a vedea sarcina, ce inseamna aceasta sarcina?
nu inteleg, sorry dar nu sunt in domeniu:sorry:.
in functie de aceasta data a sarcinii pot intra pe portalul instantelor, sau nu are nici o legatura?
gipsy097 a scris:

ipotecarea imobilului la banca, cand faci un credit, se face pur si simplu cu copie dupa actul de proprietate al casei sau trebuie sa mai depui la dosar si alte acte cu privire la imobilul respectiv.


Ipoteca nu a fost inscrisa de socrul dvs, ipoteca a fost inscrisa de catre banca pentru a isi putea garanta creanta.

Va adresati OCPI din judetul unde se afla imobilul si solicitati un extras de carte funciara pentru informare cu privire la imobilul (pe care il identificati in cerere).
Ideal ar fi sa obtineti contractul de credit pentru ca in cuprinsul acestuia, cel ami probabil, veti regasi si numarul cadastral al imobilului precum si al cartii funciare.

Sarcina reprezinta acea sectiune a cartii funciare/extrasului de carte funciara pentru informare unde sunt inscrise interdictiile de instrainare, dupa caz.
Pt.credit ipotecar va trebuie toate actele imobilului:act proprietate,cadastru,schite,amplasament,extras carte funciara...Va spune banca tot ce doreste.Va fac un dosar,si depinde de analistii de la centru aprobarea lui[ce salariu aveti,cat are sotia,alte credite,cati copii,alte venituri..]Fiecare banca are conditiile ei;avand deja ipoteca,socrul/banca are aceste acte;acum depinde cat a platit din credit,la cat evalueaza banca acum ap....
Sarcinile sunt obligatiile ce greveaza imobilul.Ipoteca e una.Clauza de intretinere e alta[asiguri socruluicele necesare traiului pana la sfarsitul vietii]-daca faceti asa ceva.Dar,daca faceti cu clauza...exclus ipoteca[fara acceptul socrului]
In extras CF se noteaza sarcina,creditorul,actul din care se naste sarcina,data.Asa vedeti tipul de sarcina[ipoteca,ex],creditorul[banca],data cand a fost inscrisa[imediat dupa ziua creditarii]
Pe pagina web a instantelor de judecata,selectati jud.dv.,judecatoria,sectiunea dosare,tastati numele dorit.,cautare...apar eventualele procese in care ar fi parte persoana.Asa vedeati daca exista un dosar de incuviintare executare silita.Nu are legatura cu extras cf.
Orice ati hotara,trebuie sa vb cu socrul.Nu uitati vb... :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cu garantie imobiliara - girant mlehelsz mlehelsz Buna ziua, Tatal meu a decedat si era girantul cuiva, care si-a facut un credit mare cu garantie imobiliara. O parte din garantie face parte din ... (vezi toată discuția)
Inscrierea intentiei de a ipoteca Irina S. Irina S. Inscrierea intentiei de a ipoteca blocheaza CF ? Daca sunt in negocieri cu un imprumutat (eu sunt cu imprumutatorul), pot prin Notar sa inscriu aceasta ... (vezi toată discuția)
Ipoteca constructie edificata pe teren in folosinta gratuita de la primarie junnip junnip Am un teren primit in folosinta gratuita de la primarie. Pe acesta am edificat o constructie. Doresc sa ipotechez constructia pentru a obtine un credit de ... (vezi toată discuția)