Buna ziua,
Am dobandit prin mostenire, eu si alte 3 persoane, un imobil care este scos la vanzare. Unul dintre mostenitori a decedat saptamana trecuta si saptamana aceasta s-a facut intelegerea de vanzare-cumparare a imobilului. Am uitat sa specific ca exista o procura notariala de imputernicire pt vanzare catre unul dintre mostenitori. Intrebarea mea este: Poate vinde mostenitorul care are procura pe numele lui, imobiliul, fara sa se mai faca o alta succesiune?
Nu se poate. Una din cauzele de incetare a mandatului este si moartea mandantului. Trebuie sa dezbateti succesiunea dupa dansul, ca mostenitorii lui sa poata deveni coproprietari cu dvs si sa puteti, in eventualitatea ca acestia vor fi de acord, sa vindeti imobilul.
Succesiunea se face la notarul public de pe razz judecatoriei unde defunct si a avut ultimul domiciliu. Se deschide prin moarte de catre persoanele interesate. Cei cu vocatie succesorala sau cei care prezinta un interes se prezinta la noatr cu certificatul de deces in original. Cei cu vocatie succesorala se prezinta si cu actele de stare civila din care sa reiasa legatura de rudenie cu defunctul, actele de proprietate asupra bunurilor ce compunction masa succesorala, doi martori care l au cunoscut pe defunct. Daca nu exista neintelegeri certificatul de mostenitor se elibereaza legal in termen de douazeci de zile de la incheierea finala a dezbaterii succesiunii, in practica insa, se poate elibera, in cateva zile, o saptamana, depinde daca se aduc actele, martorii ....