avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale in cazul disponibilizarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale in cazul disponibilizarii

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat:
Compania la care am lucrat m-a disponibilizat, motivul invocat fiind situatia economica a companiei(mentionez ca in luna martie a fost declansata procedura de insolventa). Am primit preaviz de 20 zile lucratoare in data de 20.06.2011.Ultima zi de lucru a fost data de 15.07.2011. In data de 25.07.2011 ar fi trebuit sa luam avansul din ultimul salariu, aferent perioadei 01.07-15.07., precum si lichidarea propriuzisa. In data de 22.07, am aflat ca se dau salariile , dar ca cei disponibilizati nu vor primi salariul cuvenit. In aceeasi zi , am solicitat in scris administratorului judiciar sa gaseasca a solutie intrucat adminsitratorul special si restul persoanelor implicate, refuza sa ne acorde drepturile salariale ce ni se cuvin.
Intrebarea mea este urmatoarea:ce demersuri legale trebuie sa intreprind astfel incat sa imi iau salariul cuvenit pe luna iulie precum si drepturile salariale aferente confom CCM, intr-un timp cat mai scurt.
Cel mai recent răspuns: cami64 , utilizator 10:45, 26 Iulie 2011
Aveti doua posibilitati care se pot exercita concomitent , insa una este de durata : sesizarea la ITM si/sau actiunea in instanta.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data de plata a compensatoriilor elfulina elfulina Buna ziua, am luat nota, ca pe forum exista multe discutii legate de compensatorii si disponibilizari, astfel ca incerc sa fiu cat mai concisa. Intrebare: ... (vezi toată discuția)
Art61 lit a ContSters131038 ContSters131038 Spuneti-mi va rog,cat de mult ma afecteaza ptr un nou loc de munca,deoarece nu am respectat cele 15 zile impuse de companie la care am lucrat? Mi-am dat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie co mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Intr-o firma exista situatia urmatoare: exista sporuri trecute in CCM (nocive, pericol, noapte etc), dar care difera ca si cuantum (poti avea intr-o ... (vezi toată discuția)