avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibilitate de retrocedare ?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibilitate de retrocedare ?!

As dori sa stiu daca in cazul in care un imobil a fost in proprietatea unei rude indepartate mai precis stra stra bunic ( decedat in 1929 ) si a fost trecut in din proprietate privata in proprietatea statului in vremea comunistilor mai poate fi retrocedat. Este vorba atat de cladire cat si de teren ( cateva mii de metri patrati ), dar pentru care nu mai exista acte de proprietate. In cazul in care la arhiva s-ar gasi ca acest domeniu a fost luat abuziv de la aceasta ruda si trecut apoi sub proprietatea statului si s-ar face proba care sunt descendentii acestuia s-ar putea deschide proces pentru retrocedare sau despagubire? De unde s-ar putea afla care este istoricul clar al acestui domeniu? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: anamarian , utilizator 16:36, 11 August 2008
incearca la administratia financiara de la locul imobilului vezi daca a fost trecut stra stra ca propietar ia dovada ,poti sa deschizi proces ,o sa ai mult de umblat ,dar merita ,:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie mostenire. am deschis succesiunea dupa tatal meu, care ... andreeabs andreeabs Situatie mostenire. Am deschis succesiunea dupa tatal meu, care apare la o primarie cu 2 proprietati, o padure si o constructie. Pentru care am platit ... (vezi toată discuția)
Un barbat mi-a zis ca e ruda cu stra-stra bunicul meu vulpita200 vulpita200 Un barbat mi-a zis ca e ruda cu stra-stra bunicul meu, dar pana acum nu a facut dovada ca e ruda cu stra-stra bunicul meu. M-a pus pe mine sa fac dovada ca ... (vezi toată discuția)
Cula zisa eronat tudor vladimirescu ( revendicare ) LISONELTA300 LISONELTA300 Cula zisa eronat Tudor Vladimirescu a fost construita de stra-stra-stra-stra bunicul meu Ion Gardareanu, nu de Tudor Vladimirescu cum au mintit istoricii ... (vezi toată discuția)