Situatie mostenire.
Am deschis succesiunea dupa tatal meu, care apare la o primarie cu 2 proprietati, o padure si o constructie. Pentru care am platit impozit, corespunzator regulat. Pentru padure am reusit sa scot certificat de mostenitor, dar pentru cladire ma lovesc de angajatii de la primarie, care dau din coate la fiecare intrebare legata de acea proprietate. Nu am vreun titlu de proprietate sau proces verbal de punere in posesie pentru imobilul in cauza. Si nu ma lamureste nimeni din primarie de ce e trecut pe numele tatalui meu la ei in evidente. Nu imi elibereaza fiscal si nici adeverinta de rol pentru ca nu am acte. Dar ei cum de l-au inregistrat la primarie, nu a depus niste acte care sa ateste posesia, ceva. Cum as putea sa scot certificat de mostenitor pentru acea proprietate?
In cazul in care constructia a fost edificata inainte de 2000, puteti solicita Primariei sa va elibereze pe numele tatalui, pentru acea constructie, un certificat pentru atestarea posesiei sub nume de proprietar. Acesta va face dovada proprietatii.
Constructia dateaza din anii 30, apartinea stra-strabunicului, respectivul imobila a fost confiscat in 49 de comunisti si retrocedata. Am o hotarare judecatoreasca din 96 cum ca este absolvit de vina si toate actiunile de atunci se anuleaza (confiscarea bunurilor). In rest nu am nimic si nu stiu cum de a putut fi luata in evidenta la primarie pe numele tatalui meu........
Succesiune
Stancu_Mihai
Buna seara!
Sper ca postez unde trebuie, dat fiind faptul ca sunt nou pe acest forum si pe forumuri in general.
Situatia mea e putin complicata si as vrea sa ... (vezi toată discuția)