avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitori care nu se inteleg la succesiune Parintii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitori care nu se inteleg la succesiune Parintii mei sunt ...

Mostenitori care nu se inteleg la succesiune
Parintii mei sunt divortati. Dupa decesul tatalui am deschis succesiunea. Nu stiam atunci, insa casa in care a locuit apartine in acte strabunicilor mei. In viata suntem doi, eu si varul din partea fratelui tatalui. Acesta nu doreste sa faca succesiunea dupa tatal lui (fratele tatalui) si spune ca nu are niciun fel de acte de proprietate (...) Notarul mi-a intocmit un certificat de calitate de mostenitor unde nu precizeaza nimic la masa succesorala, pana cand ii voi prezenta actele cerute. Un singur act nu pot sa obtin, Autorizatia de constructie (nu exista in arhiva primariei) sau in locul ei, un certificat de edificare a constructiei. Restul actelor solicitate de notar le-am gasit .
Intrucat nu ma inteleg amiabil cu acest var, as dori sa aleg calea justitiei insa lipsa acelui document ma descumpaneste ..
Credeti ca as avea vreo sansa sa obtin partea mea in acest mod? Sau ce alte demersuri ar trebui sa fac?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:42, 26 Februarie 2022
Cel mai probabil nu găsiți autorizația de construire, pentru ca nu exista.
95% din casele vechi, bătrânești au fost edificate fără autorizație.
Solicitați de la Primarie certificatul pentru atestarea posesiei (anexa 1) si procesul verbal de identificare a imobilului (anexa 2). Pot fi folosite la dezbaterea succesiunii în locul autorizației.
Cu varul....dacă nu va înțelegeți, va trebui să va adresați instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificate deces si acte proprietate usernameg usernameg Ce acte sunt necesare pentru a deschide succesiune? Daca nu le am in posesie, cum se pot obtine? Se face cerere la primarie? E vb de succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme ella62 ella62 In urma decesului tatalui meu a fost facuta dezbaterea succesiunii de catre mama , pentru casa si pamant , acum a decedat si mama si am deschis procedura ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie cu "certificat de calitate de mostenitor" fify1 fify1 buna ziua, pot obtine o autorizatie de constructie, extindere casa, pe baza unui certificat de calitate de mostenitor? Deci este vorba de un certificat atestat ... (vezi toată discuția)