avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare certificat mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare certificat mostenire

Buna ziua...

Vreau sa intreb daca un act de mostenire care contine in mod eronat un mostenitor poate fi atacat in instanta la 3 decenii dupa emiterea lui si modificat astfel incat sa reflecte situatia reala (prin eliminarea de pe lista a persoanei puse in mod eronat pe lista mostenitorilor).
Actul a fost emis in 1979 si exista documente care atesta situatia reala.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 11:44, 25 Iulie 2011
Puteti invoca nulitatea absoluta a certificatului de mostenitor. Actiunea privind nulitatea absoluta este imprescriptibila, putand fi introdusa oricand.
Persoana care in mod eronat a fost mentionata mostenitor, nu era ruda cu defunctul?
Nu, nu era ruda eligibila, in relatie cu decedata. Era fiu vitreg, in contextul in care tatal lui natural decedase in anii 40, nu inainte de a da intreaga sa avere, prin act de donatie, sotiei sale (care a decedat in 79).

Oricum, fiul vitreg a decedat de zeci de ani si el, neavand mostenitori.

Actiunea se depune la judecatoria orasului unde a avut loc emiterea actului de mostenire ?
Exact, la judecatoria orasului unde a avut loc emiterea certificatului de mostenitor.
Va trebui sa chemati in judecata si Statul Roman, in calitate de mostenitor (succesiune vacanta) a celui pe care intentionati sa-l inlaturati din certificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea testamentului kokobr kokobr Buna ziua, as dori sa stiu: Mama mea s-a casatorit cu un barbat vaduv ( fara copii, cu o sora vitrega), acesta i-a facut testament mamei mele atat inainte de a ... (vezi toată discuția)
Iar succesiune pm pm Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate> Tatal meu a murit acum 20 de ani. In urma lui a ramas mama si doi frati sa zicem A si B. Succesiune dupa tata ... (vezi toată discuția)
Anulare sau nulitate absoluta Radulex Radulex In cadrul unui proces de revendicare a unui imobil li s-a adus la cunostiinta paratilor ca reclamantii detin un Certificat de Mostenitor intocmit din anul ... (vezi toată discuția)