Se poate sa ma ajute cineva cu cateva informatii legate de examenul de intrare in profesia de executor judecatoresc? Am terminat anul acesta facultatea de Drept din Timisoara si mi-as dori sa dau examenul,problema e ca nu gasesc nicio informatie.Am sunat la Camera exec. din Timis,am vorbit cu o domnisoara care mi-a dat o singura informatie:taxa va fi de aproximativ 1000 ron.Am sunat la Uninune si mi s-a spus sa revin ca inca nu au informatii concrete. Daca poate cineva sa ma ajute cu o data a examenului,materiile din care trebuie sa invat si orice alte informatii. Va multumesc
s-ar putea sa-ti ceara vechime in activitatea juridica de minim 5 ani..asa era legislatia acum 2-3 ani, acum nu mai stiu, dar cred ca, mai mult ca sigur, asta va fi una dintre conditiile cerute....
Pentru cei care aveau 3 ani de exercitiu profesiei de jurist (art 40 regulamentul), examenul care a avut loc in ianuarie, a fost nevoie aceste cerintele:
•cererea de inscriere in care se va mentiona postul pentru care participa la examen;
•copie xerox de pe actul de identitate (B.I. sau C.I.);
•copie xerox de pe certificatul de nastere si certificatul de casatorie (unde este cazul);
•copie legalizata a diplomei de licenta in studii juridice;
•declaratie pe propria raspundere ca are capacitate deplina de exercitiu;
•cazierul judiciar;
•declaratie de luare la cunostinta a tematicii;
•adeverinta medicala din care sa rezulte ca este apt din punct de vedere medical sa exercite aceasta profesie;
•copie legalizata de pe carnetul de munca;
•chitanta de plata a taxei de inscriere in suma de 1000 lei, in contul U.N.E.J. nr.RO38BRDE410SV19830704100 – BRDE – Agentias Piata Romana, cu mentiunea ca aceasta taxa nu se restituie decat la solicitare, pentru motive temeinice, celor care au depus cererea inaintea inceperii examenului).
Ordinul 656/2007 dispune:
- copie legalizata a diplomei de licenta in studii juridice;
- copia actului de identitate;
- declaratie pe propria raspundere ca are capacitate deplina de exercitiu;
- cazierul judiciar;
- recomandare de la ultimul loc de munca;
- adeverinta medicala din care sa rezulte ca este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei de executor judecatoresc;
- dovada ca nu a fost sanctionat disciplinar in ultimii 5 ani anteriori anului depunerii cererii de numire in functia de executor judecatoresc si nici in anul respectiv; daca nu mai este in functie, dovada ca nu si-a incetat activitatea din motive imputabile;
- dovada ca a absolvit cursuri de specializare, acolo unde este cazul;
- dovada ca a desfasurat o perioada de cel putin 5 ani functia de judecator, procuror sau avocat si ca a promovat examenul de definitivat in aceasta profesie."
Pentru cei stagiar, sunt asemanatoare.
Nu sunt prevazute in legea sau regulamentul alti candidati la examen: arts 16/36 Regulamentul din 5 februarie 2001 (Regulamentul din 2001) de aplicare a Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti Publicat in Monitorul Oficial 64 din 6 februarie 2001 (M. Of. 64/2001)
. Acolo veti vedea alte cerintele.