avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită examen exec. jud.
Discuție deschisă în Executare silită

examen exec. jud.

Se poate sa ma ajute cineva cu cateva informatii legate de examenul de intrare in profesia de executor judecatoresc? Am terminat anul acesta facultatea de Drept din Timisoara si mi-as dori sa dau examenul,problema e ca nu gasesc nicio informatie.Am sunat la Camera exec. din Timis,am vorbit cu o domnisoara care mi-a dat o singura informatie:taxa va fi de aproximativ 1000 ron.Am sunat la Uninune si mi s-a spus sa revin ca inca nu au informatii concrete. Daca poate cineva sa ma ajute cu o data a examenului,materiile din care trebuie sa invat si orice alte informatii. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 13:41, 25 Iulie 2011
s-ar putea sa-ti ceara vechime in activitatea juridica de minim 5 ani..asa era legislatia acum 2-3 ani, acum nu mai stiu, dar cred ca, mai mult ca sigur, asta va fi una dintre conditiile cerute....
Pentru cei care aveau 3 ani de exercitiu profesiei de jurist (art 40 regulamentul), examenul care a avut loc in ianuarie, a fost nevoie aceste cerintele:
•cererea de inscriere in care se va mentiona postul pentru care participa la examen;
•copie xerox de pe actul de identitate (B.I. sau C.I.);
•copie xerox de pe certificatul de nastere si certificatul de casatorie (unde este cazul);
•copie legalizata a diplomei de licenta in studii juridice;
•declaratie pe propria raspundere ca are capacitate deplina de exercitiu;
•cazierul judiciar;
•declaratie de luare la cunostinta a tematicii;
•adeverinta medicala din care sa rezulte ca este apt din punct de vedere medical sa exercite aceasta profesie;
•copie legalizata de pe carnetul de munca;
•chitanta de plata a taxei de inscriere in suma de 1000 lei, in contul U.N.E.J. nr.RO38BRDE410SV19830704100 – BRDE – Agentias Piata Romana, cu mentiunea ca aceasta taxa nu se restituie decat la solicitare, pentru motive temeinice, celor care au depus cererea inaintea inceperii examenului).
Ordinul 656/2007 dispune:
- copie legalizata a diplomei de licenta in studii juridice;
- copia actului de identitate;
- declaratie pe propria raspundere ca are capacitate deplina de exercitiu;
- cazierul judiciar;
- recomandare de la ultimul loc de munca;
- adeverinta medicala din care sa rezulte ca este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei de executor judecatoresc;
- dovada ca nu a fost sanctionat disciplinar in ultimii 5 ani anteriori anului depunerii cererii de numire in functia de executor judecatoresc si nici in anul respectiv; daca nu mai este in functie, dovada ca nu si-a incetat activitatea din motive imputabile;
- dovada ca a absolvit cursuri de specializare, acolo unde este cazul;
- dovada ca a desfasurat o perioada de cel putin 5 ani functia de judecator, procuror sau avocat si ca a promovat examenul de definitivat in aceasta profesie."
Pentru cei stagiar, sunt asemanatoare.
Nu sunt prevazute in legea sau regulamentul alti candidati la examen: arts 16/36 Regulamentul din 5 februarie 2001 (Regulamentul din 2001) de aplicare a Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti Publicat in Monitorul Oficial 64 din 6 februarie 2001 (M. Of. 64/2001)
. Acolo veti vedea alte cerintele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre profesia de executor widad widad absolventa stiinte economice ,master in domeniu,specialitatea contabilitate cum ar putea profesa ca executor judecatoresc (vezi toată discuția)
Admitere in profesia de executor (stagiar/definitiv) ContSters22096 ContSters22096 imi poate spune cineva daca dupa 3 ani de vechime in profesie juridica si promovarea examenului de admitere in profesia de exec judecatoresc voi avea calitatea ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc georgemih75 georgemih75 ce trebuie sa fac pentru a deveni executor judecatoresc? (vezi toată discuția)