avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comision agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comision agentie imobiliara

Urmeaza sa inchei precontract de vanzare cumparare pentru un apartament achizitionat prin programul ,,prima casa,,. Apartamentul a fost gasit prin intermediul unei agentii imobiliare care are un comision de 2%. La semnarea precontractului de vanzare cumparare agentia imi cere acest comision.
Pentru a nu fi pacalit de agentie(in cazul in care nu se finalizeaza tranzactia din diverse motive) cum trebuie sa procedez cu acest comision?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 14:11, 25 Iulie 2011
va sugerez sa parcurgeti cu mare atentie absolut toate clauzele contractului de comision(inclusiv notele de subsol, daca exista).Ar fi indicat sa se mentioneze ca respectivul comision se va achita NUMAI SI NUMAI in caz de perfectare a vanzarii.
Nu acceptati ideea ca acel contract este unul standard,etc.Practic, respectivul contract este conceput de respectiva agentie(clauzele sunt stipulate de actionar/patron).
Mi se pare oricum mare respectivul comision; ca atare, aveti dreptul sa va exprimati in acest context si pozitia (fara echivoc) si a Dvs.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara - neplata, cerere de chemare in judecata oanacris oanacris Buna ziua Am o agentie imobiliara si in data de 10.04.2012 am fost contacta la agentie de catre un client care dorea sa cumpere o casa ,am mers cu ... (vezi toată discuția)
Ce probleme o sa am cu agentia imobiliara? ileanatim ileanatim ...in data de 21 ianuarie am facut un precontract de vanzare-cumparare printr-o ag. imobiliara , care nu si-a respectat propriile clauze adica: Intermediarul ... (vezi toată discuția)