avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RECUPERARE DATORIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RECUPERARE DATORIE

In cererea de chemare in judecata pentru recuperare datorie de la persoana fizica care art. trebuie mentionat din codul civil . Nu am bani pentru a angaja un avocat . Detin dovezi si martori . Ce sanse am ca sa recuperez bani ? Am dreptul sa ma reprezint in instanta ? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri .
Cel mai recent răspuns: MIHAELA DEDIȚÃ , Avocat 18:34, 25 Iulie 2011
Depinde din ce raport juridic s-a nascut acesta datorie. Trebuie sa stiti ca nu este necesara incadrarea in drept a unei actiuni, acest lucru il poate face si judecatorul in virtutea rolului activ. Daca aveti dovezi clare si pertinente, sigur ca aveti sanse sa castigati procesul. Prezenta in instanta este obligatorie cu exceptia cazului in care cereti judecarea in lipsa.Daca nu cereti judecata in lipsa si nu va prezentati, cauza se va suspenda. Ar fi bine sa va prezentati personal pentru a da explicatii si pentru a aduce si participa la administrarea probelor in favoarea dvs.
Mult succes!
Avocat Alina Borza, Oradea
articolul îl stabiliți în funcție de proveniența datoriei potrivit normelor legale care reglementează situația dv.tră. De exemplu: dacă este un împrumut reglementările legale privind contractul de împrumut, dacă provine dintr-un fapt ilicit - răspundere cvivilă delictuală, îmbogățire fără justă cauză, e.t.c. așa cum v-am spus depinde de modalitatea de formare a datoriei,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare ContSters97324 ContSters97324 Am platit unei societati o suma de bani in avans reprezentand contravaloarea unei chirii pentru un teren pe care urma sa fac un contract de inchiriere, Dupa ... (vezi toată discuția)
Ce actiune sa introduc? dmdc dmdc va rog,ma puteti lamuri care este diferenta intre a introduce o actiune in raspundere delictuala pentru nerespectarea unui drept de proprietate(folosinta si ... (vezi toată discuția)
Conversatiile pe mess sunt considerate probe? ContSters297737 ContSters297737 eu l-am rugat pe fostul prieten sa vina sa ma ia din italia pt ca nu aveam bani sa plec de acolo.i-am cerut pe messenger sa faca el rost si sa vina.si-a ... (vezi toată discuția)