buna ziua, am si eu doua intrebari:1. Cine trebuie sa participe la un conscurs in cadrul unei institutii publice daca nici una din ele nu are studii economice (trebuie sa angajeze un contabil), unde scrie (vreo lege, ceva) cum trebuiesc organizate concursurile in cadrul unei scoli (instituitii publice)
2. este adevarat ca o persoana aflata in ccc se poate intoarce la lucru si apoi poate intra din noi in ccc? de exemplu sta 6 luni in ccc apoi vreo 3 luni se reintoarce la lucru si apoi revine in ccc. Sincer eu nu cred dar cineva mi-a sp ca asa a facut, mi se pare ciudat.
Va multumesc anticipat
1.Postul de contabil intr-o scoala este post nedidactic, ocuparea acestuia se face pe baza de concurs, in conformitate cu Hotararea Guvernului nr. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice.
La concurs pot participa si candidati din afara scolii care indeplinesc conditiile de participare.
2.Conform OUG 111/2010,plata indemnizatei pt. cic se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului(deci revine in activitate si primeste salariu) si copilul nu a implinit varsta de un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.
Reluarea platii se face la cerere .Deci s-ar putea intrerupe ccc si relua activitatea ,urmata de o noua revenire in ccc in intervalul pana cand copilul implineste 1 an.
buna ziua, va multumesc pentru raspuns pe mine ma interesa cine poate asista la consurs daca nimeni nu are pregatirea necesara (economice)cine ii poate evalua pe concurenti?
Daca cititi actul normativ indicat,veti gasi amanunte referitoare si la componenta comisiilor de concurs,in sectiunea IV, art.8-13.
Aveti aici link spre actul normativ:www.avocatnet.ro/content/art... -
am inteles ce scrie in hotarare dar de unde sa ia atatea persoane cate scrie acolo. in instituitie sunt doar doua persoane directoarea si administratorul gradinitii si alte educatoare, dar nici una nu are cunostinte de contabilitate ca sa ii poata evalua verifica pe cei care participa la concurs. Poate sa aduca oameni din exterior sau sa ceara ajutorul inspectoratului sa trimita pe cineva? nici directoarea nu stie cum sa procedeze pentru ca este pentru prima data cand angajeaza pe cineva. Va multumesc anticipat
Doamna directoare a gradinitei,sa faca o adresa catre ISJ,prin care sa solicite delegarea persoanelor competente din cadrul institutiei ,pentru constiturea comisiilor de concurs si de contestatii.