avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi tutore legal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi tutore legal

buna ziua
as dori sa stiu si eu ce drepturi are tutorele unui minor
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 19:48, 25 Iulie 2011
Tutela se instituie numai in interesul minorului.tutela este o sarcina gratuita, dar autoritatea tutelara poate, avand in vedere, administrarea averii minorului, starea materiala a minorului si a tutorelui, sa instituie o remuneratie tutorelui ce nu poate depasi 10% din veniturile averii minorului.Minorul va locui la tutore, aut. Tutelara poate sa aprobe locuinta minorului si in alta parte. Tutorele are obligatia de a ingrijire minorul de a I acorda educatie, are obligatia de a I administra bunurile, de a I reprezenta in acte civile. Este interzis tutorelui sa incheie acte cu minorul, el sau rude in linie dreapta, sot.tutorele nu poate in numele minorului sa faca donatii sau sa garanteze creanta altuia. Nici far a incuviintarea autoritatii tutelare sa cumpere pt minor vreun bun de importanta major.La fel si sa vanda. El tb sa dea socoteala aut. Tutelare despre sarcina sa. In caz de interese contrare cu minorul se instituie curator. La implinirea varstei majoratului, tutorele tb sa faca descarcarea de gestiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutore Problematic Problematic Cum si unde pot cere informatii/documente referitoare la modul cum se folosesc platile efectuate catre tutore, am dreptul sa le cer ? Am nevoie sa dovedesc ca ... (vezi toată discuția)
Tutela-masura de protectie adabia adabia Dupa legea 272/2004 tutela este o masura de de protectie alternativa a copilului care se instituie de catre instanta la sesizarea Protectiei copilului. Dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune lucutza55 lucutza55 daca un minor a facut renuntare la o mostenire prin tutorele sau legal, o poate contesta dupa dupa ce devine major? eexista un termen de ... (vezi toată discuția)