Buna seara
Doresc un sfat in rezolvarea urmatoarei probleme: In martie 2010 eu si sora mica am dat o declaratie prin notariat ca sunt de acord ca, cumnatul meu (sotul sorei mele mijlocii) sa-si stabileasca sediul social al firmei pe care o detine, fara,sa incheiem vreun contract, in apartamentul mamei mele (cu 4 camere) in care mama detine 5/8 parti iar eu si cele 2 surori detinem fiecare cate 1/8 parti (dobandite in urma dreptului de mostenire) . Sora mijlocie si cumnatul meu locuiesc in apartament cu mama mea deoarece nu mai au locuinta. Vreau sa stiu cum putem anula acceptul de stabilire a sediului social in apartament, deoarece sora si cumnatul meu au ocupat tot apartamentul si creaza un mare disconfort mamei care este si bolnava. Ce mai putem face in aceasta situatie.
Notificati societatea ca ii retrageti acceptul privind stabilirea sediului social si ii acordati un termen rezonabil sa-si caute un alt sediu. Daca nu se conformeaza puteti cere dizolvarea societatii in conformitate cu art. 237 alin. 1 lit c din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale. Pentru aceasta operatiune va sfatuiesc sa aveti alaturi un avocat.
Buna seara
Multumesc pentru raspunsul dat. Am incercat sa discutam cu ei sa mute sediul social si nu vor. Astazi am fost la RC si am aflat ca la dosarul societatii au depus un contract de inchiriere parafat de Adm Fiscala. Contractul este facut cu data in luna ianuarie 2010, cu 2 luni inainte de a avea acceptul nostru pt stabilirea sediului social in apartament. Este un ctr de inchir. intre sora si mama mea drept proprietaritari si firma cumnatului chirias, semnatura mamei este falsificata, ea nu a semnat acest ctr, iar eu si sora mica nu am stiut de existenta lui. In ctr. nu este specificata suprafata ce se inchiriaza, doar o suma lunara de chirie. Cum poate fi legal acest cortract pe care Admin. Fin. si-a pos parafa? Cum ar trebui sa procedam, fiind un contract fals? Ce demersuri putem face? Adin. Fin cand vizeaza un contract nu verifica si valabilitatea lui? Cine poate atesta ca acest contract este fals? Daca contractul este fals mai este valida stabilirea sediului social in apartament?
Mutatie
luizacostache
In urma decesului tatalui,eu si sora mea in urma succesiunii am devenit mostenitoare si automat coproprietare ale casei parintesti.Sora me intre timp s a ... (vezi toată discuția)