avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Am cumparat in 1961 un teren intravilan , din care am putut sa intabulez jumatate din suprafata.Cealalta jumatate figureaza in cartea funciara , din 1921 , sub numele unei alte persoane. Acum mai bine de 30 de ani am cedat dni jumatatea neintabulata 100 mp unui vecin. Pana in prezent am folosit suprafete respective-eu si vecinul meu- neintrerupt , fara nici o tulburare.
Ce putem face -eu si vecinul meu- pentru a trece suprafetele respective pe numele nostru in c.f.?
In acest caz este suficienta proba cu martori sau sunt necesare alte probe pentru dovada ? Si care ar fi acestea?
Cel mai recent răspuns: marinelab , utilizator 14:10, 14 August 2008
Din ce zonă a ţării sunteţi ca să ştim pe ce lege ar merge uzucapiunea - pe Codul civil sau Decretul-lege 115/1938...?
sunt din judetul Salaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G In cazul in care nu exista niciun fel de acte de proprietate pe un teren, acesta mostenindu-se din tata in fiu cum era pe vremuri, ce fel de actiune ar trebui ... (vezi toată discuția)
Ce este uzucapiunea? Laurr Laurr Va rog, ce este uzucapiunea,este necesat avocatul? Multumesc! (vezi toată discuția)
Teren agricol fara act de proprietate varsanufie varsanufie Detin un teren agricol in suprafata de 0.42 ha, mostenit de la bunici. Terenul a fost achizitionat de bunici de la o persoana care acum este moarta si nu are ... (vezi toată discuția)