avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Maximul fondului de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Maximul fondului de rulment

Buna dimineata. Eu am ajuns la un fond de rulment de 370 lei. Este adevarat ca exista un maxim de fond? Spunea cineva ceva de 300 lei maxim. Este ceva adevarat?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:08, 27 Iulie 2011
FR este o suma pe care proprietarii unei as. prop./ loc. o achita separat de cotele de intretinere - deci pe chitanta separata si ca valoare de referinta intretinerea din luna in care cheltuielile ating un maxim - de obicei luna ianuarie a anului.
Toata lumea stie la ce se folosesc sumele adunate in FR, de aceea nu insist.
Acum ce sa va zic, daca dvs. aveti acum un FR de 370 lei si ceilalti vecini ai dvs. cu apartamente relativ asemanatoare au cam aceeasi val. a FR, este bine. Daca nu sunt asemanatoare nu este normal.
In sfarsit. valoarea FR nu are un maxim sau un minim asa cum deduc ca ati inteles de undeva, ci valoarea se stabileste in AG a proprietarilor si pentru a nu fi discriminari, se hotaraste o anumita suma /mp de suprafata utila dupa care sup. utila a fiecarui ap. se imulteste cu suma/mp stabilita in AG.
De obicei valoarea costurilor cu incalzirea locuintelor ”dau tonul” modificarilor valorii FR.
FR se restituie proprietarilor numai daca acesta instraineaza apartamentul sau se poate decide in AG o scadere a valorii FR daca valoarea intretinerii lunii celei ”mai scumpe” este cu mult mai mica decat valoarea maxima a FR.
Nu exista un maxim al fondului de rulment. Acesta se stabileste in asociatia de proprietari din care fac parte si se poate modifica de la sezon la sezon.
Referinta la "cea mai scumpa luna din iarna care a trecut" se face in cazul in care proprietarii isi platesc cotele lunar.

In cazul restantierilor n-ar trebui sa se puna problema unui maxim al fondului de rulment atata timp cat nici ei nu isi impun un maxim al restantei.
Touche!
Am avut intr-adevar restante. #-o Dar sa opresti si penalizare si fond de rulment in aceeasi luna,stiind ca si eu si sotul eram someri... X-( ...si sa te trezesti sa mai faci si modernizari pe scara cand mai bine de jumatate din proprietari erau restantieri...sa nu ti se dea codul de la interfon numai ca sa ti se ia 12 roni la fiecare 2,3 luni pe o cartela de interfon pt. ca se defecteaza ...si sa ai 3 lanturi de aur la gat , de cate 20 de grame fiecare......ii pot da :ban: sau sa-i dau :spam: ? ;))
.........gata, mi-am spus oful ... ;))

O zi buna si o vara frumoasa va doresc tuturor!!!!!!!!
Ce-i drept, e cam:offtopic: dar
......Nu prea vad legatura intre restante, cartelele de interfon care se defecteaza atat de des (apropos, o cartela costa 6 lei cel mult), fondul de rulment luat o data cu penalizarile si....lanturile de aur de la gatul administratorei cantarite din ochi cu atata minutiozitate .... decat ca din :ban: si :spam: pe care i le aplicati trebuie ca exista una (legatura adica).
Eh,m-am descarcat si eu putin...(e sotul plecat :D )

Desi am fost lovita drept in plex de criza ,cred ca nu mi-am pierdut simtul umorului...faza cu banul ( Craiovei) si spamul era o gluma... :))
Anyway...
....nu-i asa de greu de facut legatura-daca o cartela e DOAR 6 lei,inseamna ca ceilalti 6 se duc...unde?... la urmatoarea za,nu? :D..........urmatoarea za e de la termopanele de pe casa scarii....urmatoarele de la iluminatia senzoriala de pe aceeasi casa a scarii...TRAIASCA-NE ADMINISTRATORII!!!!!
Traiesc cu speranta ca exista si administratori corecti ...:)))))))))

Alte discuții în legătură

Restituirea unei parti din fondul de rulment Diana-D Diana-D Sunt proprietara din 1998 a unui apartament obtinut in urma unei mosteniri. Fondul de rulment pe care, potrivit spuselor administratiei, il detin in acest ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment argox argox Buna ziua, ma puteți ajuta va rog, sa înțeleg dacă legea 230/2007 ma obliga la achitarea fondului de rulment? si dacă, da, de ce trebuie sa achit ... (vezi toată discuția)
Penalizare asociatie gamarand gamarand Am citit legea 230 si normele de aplicare si in principiu cunosc cum se calculeaza penalizarile si de cand. Nelamurire: penalizarea se aplica dupa epuizarea ... (vezi toată discuția)