avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita

Buna ziua

Am urmatoarea intrebare: am o hotarare definitiva, pe care eu am executat-o (eram obligata la plata unor sume) Insa pana ca reclamantii sa primeasca sumele respective, acestia au cerut incuvintarea executarii!!. Pot sa fac o adresa instantei prin care sa dovedesc ca eu am executat hotararea, fara a fi nevoita sa platesc alte cheltuieli? Cum trebuie sa o motivez? are vreo denumire aceasta adresa, trebuie sa specific un articol din cpc?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cab.Av.Doroiman Camelia , Avocat 14:40, 26 Iulie 2011
nu puteti sa faceti nimic in aceasta situatie -procedura incuviintarii executarii silite
faceti o adresa scrisa executorului judecatoresc prin care mentionati faptul ca dvs ati achitat/ sumele la care ati fost obligata prin sentinta /ati pus in executare hotararea de buna voie si inainte ca reclamantii sa recurga la executorul judecatoresc, nu veti fi obligata la cheltuieli de executare
daca a fost pusa in executare sentinta- ati primit o somatie, sau vi s-au poprit conturile,- faceti contestatie la executare la judecatorie cu aceleasi argumente de mai sus , si in drept invocati art 399 si urm

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de credit-titlu de creanta larisarazvan larisarazvan Buna ziua intrebare: in cazul unui titlu executoriu reprezentand un contract de credit, tertul poprit poate indisponibiliza sume de bani doar pe baza cererii ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita impotriva unui alt debitor DavidF DavidF Buna ziua, Din pacate sunt in situatia de a fi executat silit in urma unui partaj (succesiune) in care am fost implicati 3 mostenitori. Eu m-am inteles cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita monica_ka monica_ka Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un \"formular\" de plangere impotriva unui executor judecatoresc? Pe 17.09.2010 a obtinut de la tribunal hotararea de ... (vezi toată discuția)