avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare cazier judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare cazier judiciar

buna ziua. acum 3 ani am fost condamnat la 9 luni cu suspendare si perioada de incercare 2 ani si 6 luni. perioada de incercare a trecut si intrebarea mea este daca trebuie sa deschid proces sau sa fac ceva pentru a interveni reabilitarea. stiam ca reabilitarea de drept se face din oficiu. sunt plecat in afara si asa dori sa ma ajutati cu un raspuns pt a stii ce am de facut. va multumesc.
Conform art. 86 ind 6, daca inauntrul termenului de incercare nu se savarseste nici o infractiune si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii executarii pedepsei, persoana in cauza va fi reabilitata de drept.
Puteti face o cerere de constatare a reabilitarii adresata instantei.
Aveti dreptate, reabilitarea in cazul prezentat de dumneavoastra este un a de drept, iar - dupa cum reiese din denumire- acest gen de reabilitare intervine din oficiu.
Dar, pentru linistea dumneavoastra cred ca va puteti adresa celor in masura (nu stiu exact nici eu cui, pt ca practica ma omoara) - fie organelor de politie (eventual ofiterului cu care ati luat contact pe durata perioadei de suspendare, daca a fost cazul), fie va puteti adresa instantei ca, o data constatata aceasta reabilitare, sa vi se certifice, sa vi se confirme si printr-un document cu forta juridica acest fapt.

Nu este in intentia mea sa va dezinformez, nici nu postez doar pt ca m-as plictisi sau nu as avea ce face, dar stiu cum e cand lansezi o intrebare, cand aci nevoie de un raspuns si acesta intarzie sa apara. Sper ca ceea ce va spun sa constituie un punct de plecare in demersul dumneavoastra viitor.

Imi cer scuze fata de cei se cunosc situatia mai bine decat mine daca am comis vreo eroare, dar ii invit sa ne lamureasca oe amandoi.

O zi buna tuturor!
In situatia expusa de d-voastra beneficiati de reabilitarea de drept!
Daca insa cazierul nu este alb, urmeaza sa va adresati instantei de judecata in vederea constatarii acestei stari de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea de drept in cazul unei ped. pentru furt cu suspendarea conditionata a executarii adriancrisan adriancrisan Buna ziua Am o nelamurire in privinta reabilitarii de drept si va rog sa ma ajutati daca puteti cu informatii despre acest caz in special data la care ar ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept - conditii pellyx31 pellyx31 Buna ziua, am fost condamnat cu suspendare sub supraveghere , a trecut termenul de incercare in 2010 si eu inca mai am cazier de ce? in 2010 am deschis proces ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar AndreyAlexander AndreyAlexander În ianuarie 2012 am primit o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu suspendare (infracțiune la regimul auto) și o perioadă de probă de 2 ani ... (vezi toată discuția)