avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrarea, la ITM, a prestatorilor de servicii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrarea, la ITM, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a REVISAL

Buna ziua,
poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de completare si transmitere a REVISAL.Eu am intrebat acum cateva minute la ITM IF si nu se stie, inca, nimic.Si-apoi numai maine nu-i 01 august.
Va multumesc.
@ gel
pana la intrarea in vigoare a acestui ordin, firmele de contabilitate pot transmite linistit REVISAL-ul ... dupa numai daca indeplinesc conditiile prevazute de lege.

@ Loredana_84
Aparitia acestui ordin pe internet inainte de publicarea in M.Of. poate constitui si un avantaj pentru noi, intrucat procedura de inregistrare ca operator de date cu caracter personal dureaza ceva timp.
Pe site-ul Autoritatii nationale de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal, este un articol despre protectia datelor personale si registrul general de evidenta al salariatilor.
Din acel articol, eu inteleg ca suntem scutiti de obligatia de a ne inregistra la ei, pentru ca prelucram datele angajatilor in vederea indeplinirii unor obligatii legale. Paragraful este chiar subliniat.
Am intrebat astazi la corpul de control de la ITM si nu stiau daca trebuie, sau nu, sa ne inregistram la ANSPD.

Ce parere aveti?
In HG 500 scrie destul de clar:

(5) Completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator. persoanele respective nu tb sa se inregistreze la ANSPD.

(6) Angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea, cu respectarea dispozitiilor art. 20 alin. (5) din Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare, de contracte de prestari servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca, care isi desfasoara activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare. Firmele prestatoare tb sa se inregistreze la ANSPD

(7) Prestatorii prevazuti la alin. (6) nu pot subcontracta, la randul lor, serviciile de completare si transmitere a registrului incredintate de angajator.
(8) In situatia prevazuta la alin. (6), angajatorul are obligatia informarii, in scris, a inspectoratului teritorial de munca despre incheierea contractului de prestari servicii.
(9) Contractarea serviciului de completare si transmitere a registrului nu exonereaza angajatorul de obligatiile stabilite de prezentul act normativ.
(10) Angajatorii/prestatorii care opereaza efectiv in registru au obligatia sa prelucreze datele cu caracter personal ale salariatilor angajatorilor, cu respectarea prevederilor Legii nr. 677/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.
(11) Procedura si actele pe care angajatorii sunt obligati sa le prezinte la inspectoratul teritorial de munca pentru obtinerea parolei se stabilesc prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.
@ lilid
Ceea ce ati postat dvs subliniat nu este prevazut in HG nr.500/2011 , ci o interpretare data de dvs textul de lege.

@ rocristina
Corpul de control niciodata nu va sti amanunte de acest gen , intrucat sunt total paraleli cu HG nr.500/2011 .. in afara de sanctiuni altceva nu cred ca mai stiu.
Ordinul 1918/2011 face clar precizarea ca trebuie depusa dovada inregistrarii ca operator de date cu caracter personal a societatilor care completeaza si transmit REVISAL-ul pentru alte societati.
rocristina a scris:

Pe site-ul Autoritatii nationale de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal, este un articol despre protectia datelor personale si registrul general de evidenta al salariatilor.
Din acel articol, eu inteleg ca suntem scutiti de obligatia de a ne inregistra la ei, pentru ca prelucram datele angajatilor in vederea indeplinirii unor obligatii legale. Paragraful este chiar subliniat.
Am intrebat astazi la corpul de control de la ITM si nu stiau daca trebuie, sau nu, sa ne inregistram la ANSPD.

Ce parere aveti?

eu la TRIMIS pe EMAIL la ITM cu titlu ATENTIE!!! este penibil sa nu cunoasca si raspunsul celor de la date protection.

am primit inscris raspuns de la itm si mi s a transmis ca angajatorul are obligatia sa trimita o adresa si ca referitor la noi furnizori prestatori nu a fost publicat Ordinul in monitorul oficial datat 01.08.2011.

deci calm ca teapa cu inspector resurse umane nu tine, dar ma rad o gramada de EXPERTI CONTABILI l au facut ce face banul cu omul, extraordinar.

DAR ce este important unde depune angajatorul adresa la SECRETARIAT? Tot ce se depune la secretariat vin in CONTROL:)) ATENTIE!

ceea ce este important pe viitor este adevarat ca noi furnizori trebuie sa facem drumuri ca sa intocmim revisalul la angajatoar deoarece o consider discriminare profesionala, inseamna ca traiful=consum de combustibil!Nu pot sa cred deoarece avem personalitate juridica avem birou.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
ovidiu7676, utilizator

Alte discuții în legătură

Cine poate transmite revisal-ul? denisa2011 denisa2011 Buna ziua, HG 500/2011: (5) Completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre ... (vezi toată discuția)
Act aditional pentru transmitere revisal ludeea ludeea Buna ziua , Va rog sa imi spuneti cum sa procedez in situatia urmatoare. Pana la aparitia legii 500/2011 revisalul era transmis de firma care ne tine ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal stelach stelach Buna ziua o societate de contabilitate, care in baza contractului de prestari servicii contabile incheiat cu un client a efectuat si pina acum toate ... (vezi toată discuția)