avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintarea unei intreprinderi
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintarea unei intreprinderi

Buna ziua,
Vreau sa deschid o patiserie avand un angajat si un contabil.Credeti ca imi ajung 10.000 de euro pentru taxele de inregistrare,pentru a cumpara marfa si pentru a construi patiseria propriu-zisa?
Puteti sa mi dati si mie mai multe informatii despre impozitul pe profit si taxele care se platesc la bugetul statului?
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 22:55, 27 Iulie 2011
Pentru a va putea orienta putin in privinta costurilor de infiinare vedeti cat e chiria spatiului in zona unde doriti sa deschideti acea patiserie (asta daca nu aveti dumneavostra spatiul si sunteti scutita de acea chirie). Vedeti apoi cat costa utilajele si celelalte dotari si amenajari ale spatiului (daca doriti sa infiintati asa ceva trebuie sa stiti clar lista cu ce va trebuie si de asemenea sa stiti clar ce conditii sanitare trebuie sa indeplineasca spatiul pentru ca in functie de acestea trebuie sa faceti amenajarea cu gresie sau beton pe jos, cu pereti placati cu flise, cu apa potabila, cu retea de energie electrica calibrata la ce surse de consum veti avea). Trebuie sa sa stiti de la inceput daca doriti sa faceti numai productie sau sa aveti in acelas spatiu si punct de comercializare. De asemenea marimea spatiului trebuie calculata du fluxul de productie si de depozitare materii prime si produse finite.
Va multumesc mult pentru sfat,eu as vrea doar sa comercializez produsele de patiserie si pe cine as putea sa intreb despre taxele care trebuie sa le platesc la bugetul statului si la infiintarea actelor?
Daca aveti sub 35 de ani - taxe de infiintare societate nu sunt - decat pretul platit pentru serviciile unui avocat sau juristcare sa va ajute sa infiintati societatea.
In privinta taxelor si-a impozitelor cel mai bine ar fi sa consultati in contabil.


Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Productie muraturi,zacusca Jimmy74 Jimmy74 Buna ziua as dorii si eu sa incep sa produc si sa comercializez,sacusca,muraturi...\"ca la mama acasa\",as dorii daca ma poate indruma cineva,de unde sa ma ... (vezi toată discuția)
Autorizatii & notificari pentru produse personale AndreiITC AndreiITC Buna ziua, Vreau sa-mi infiintez o societate comerciala si va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la autorizatiile care trebuie obtinute sau eventual ... (vezi toată discuția)
Cum pot fi producator de dulciuri de casa? mparnescu mparnescu doresc sa infiintez un pfa si sa produc dulciuri de casa in gospodarie. dupa infiintarea pfa-ului, care sunt pasii care trebuie urmati? cine si cum ma ... (vezi toată discuția)