avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum pot fi producator de dulciuri de casa?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum pot fi producator de dulciuri de casa?

doresc sa infiintez un pfa si sa produc dulciuri de casa in gospodarie. dupa infiintarea pfa-ului, care sunt pasii care trebuie urmati? cine si cum ma autorizeaza sa pot produce acasa? multumesc
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 03:43, 29 Martie 2012
Haideti sa o luam pe rand. Nu va puteti autoriza sa produceti acasa dulciuri. Pentru ca un spatiu sa fie autorizat de Directia Sanitara si ANSVSA pentru productia de alimente, trebuie respectata legislatia din domeniu. Adica trebuie sa amenajati un laborator respectand un minim de conditii (suprafata, placare pereti/podea, material de fabricare a mobilierului utilizat, fluxul tehnologic, vestiare etc).
Exemplu: placare pareti podea - imbracarea suprafetelor cu gresie/faianta, materiale care sa fie dezinfectabile, sa nu contina rosturi largi intre placi sau, daca sunt, sa fie facute din materiale speciale pentru aceasta
flux tehnologic - continuitatea traseului urmat de angajati/marfuri. De exemplu: niciodata produsul finit nu iese din spatiul de productie pe aceeasi parte prin care intra materia prima sau ambalajele; niciodata angajatul nu iese din spatiul de productie direct afara, ci prin vestiar, unde este amenajat filtru
Mobilier - produs din inox sau alte materiale aprobate care pot fi dezinfectate
Si altele.
Stiu ca pare mult si complicat. Nu e asa, sunt cateva reguli de baza care trebuiesc respectate, insa e nevoie pentru asta de un spatiu dedicat, care sa suporte ceva modificari.

Autorizarea: daca va autorizati ca PFA veti avea nevoie de un document care sa va califice sa munciti. Adica o diploma in domeniu.

Cred ca productia la care va ganditi poate fi profitabila, daca este condusa corect. Chiar in perioada de criza, este o cerere in crestere pentru produse traditionale. Poate gasiti si alternative pentru spatiu. De exemplu sa subinchiriati laboratorul unei cofetarii in perioada in care dansii nu lucreaza. Sau sa inchiriati un laborator gata facut. Am un prieten care a inchiriat cu vreo 2000 lei/luna un laborator in Sibiu dotat cu tot, inclusiv malaxor si cuptor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dulciuri de casa - ce autorizatii sunt necesare pentru preparare si comercializare? saadeddine saadeddine ma intereseaza mult afacerea dar nu stiu de ce fel de autorizatii am nevoie -in special cele sanitare- daca pot sa o pun in practica legal??!! mai exact va ... (vezi toată discuția)
Autorizatie sau certificat de producator laucrisim99 laucrisim99 Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva de ce acte am nevoie ca sa pot obtine o autorizatie sau un certificat de producator pentru a putea sa pot comercializa ... (vezi toată discuția)
Deschidere covrigarie intr-un spatiu comercial( apartament de bloc)-avize si autorizatii mihaellav mihaellav Buna ziua! Eu si sotul meu avem un srl care nu a avut activitate niciodata de la infiintare , fiind autorizat pt prestari servicii , iar din iunie 2009 l-am ... (vezi toată discuția)