avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala - amenda ITM
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala - amenda ITM

In ce conditii se poate contesta un PV finalizat cu amenda , daca declaratiile personalului aflat la locul descinderii sunt contradictorii cu legislatia in vigoare, luate in conditii de stres si mai mult decat atat sugerate de inspectori( in general oamenii simpli nu fac diferenta intre termeni de specialitate) iar inspectorii de munca sunt determinati sa adune bani la buget prin orice mijlloace si din acest motiv nu doresc sa ia in calcul niciun fel de explicatii care sunt in spiritul legii nu in litera ei?Se poate platii amenda in 48 de ore la jumatate?
Cel mai recent răspuns: mihneacostescu , utilizator 07:45, 27 Iulie 2011
La ITM nu merge cu 48 de ore, dar puteti contesta in instanta decizia ITM.
Inspectorii de munca sunt pusi sa verifice corectitudinea relatiilor de munca dintre angajator si angajat si acolo unde angajatorul incalca legea sa uzeze de instrumentul coercitiv numit amenda. "Oamenii simpli" nu sunt chiar atat de simplii pe cat cred unii.
O declaratie a unei persoane nu poate sa fie in contradictie cu legea, ea este o declaratie si cel ce o da raspunde pentru ea.
Propun ca toti angajatorii sa fie corecti pentru ca inspectorii de munca sa moara de foame :D .
Buna ,având în vedere ca noile reglementări au în vedere amenzii foarte mari vă sfatuiesc să faceti plângere, obţineţi în felul acesta măcar posibilitatea amânării plăţii fără să plătiţi penalităţi.După introducerea plângerii contravenţionale solicitaţi eliberarea unui certificat de grefa pt. a face dovada că sunteţi în litigiu pt. ca ANAF să nu dispună executarea silită.
Multumesc.
Vorbim acum, de cele cateva muste ratacite, care au ramas in piata si incearca sa supravietuiasca nu neaparat incalcand legea, asa cum insinuati dvs!
Multumesc pentru profunda gandire si adanca compasiune,
Cu stima,
MC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda itm Cms Cms Buna ziua ! Legii 53/2003 Codul muncii, ii este aplicabil OG nr.2/2001 in sensul achitarii in 48 de ore a jumatate din cuantumul amnezii de 10.000 lei, sau ... (vezi toată discuția)
Obligare la ore suplimentare, ore suplimentare neplatite tiniza tiniza bune seara, va rog sa ma ajutati intr-o situatie. pe scurt: exist un angajator care are un coordonator care ii obliga pe subordonati sa lucreze ore ... (vezi toată discuția)
Timpul de munca Andra Alexa Andra Alexa Bună ziua!angajatorul mi-a schimbat programul de la 8/40 pe săptămână cu 48 ore repaus săptămânal la program 12/36 pe toată perioada stării de ... (vezi toată discuția)