avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recuzare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recuzare

Judecatorul X s-a pronuntat intr-un dosar civil privind anularea act cu semnatura legalizata privind pensia de intretinere minori (plata in avans,renuntare). La recurs s-a trimis cauza spre rejudecare la instanta de fond. Dl X s-a abtinut in acest caz si s-a numit alt judecator.
Acum exista pe rol o contestatie la executarea pensiei de intretinere , contestatorul aduce ca proba actul contestat , asupra caruia dl X s-a pronuntat deja in hot de mai sus, si nu stiu cum naiba se intimpla ca dosarul ajunge tot la el.:">
Pot cere recuzarea acestuia pe motiv ca si-a spus parerea (art.27 pct7 CPrCiv) si a avut o conduita in acel dosar care l-a facut impartial , a ignorat o cerere de aminare a aparatorului si a lipsit de aparare partea? Am vre-o sansa sa fie admisa? Cu cit se timbreaza cererea?
Cu aceeasi ocazie pot cere judecarea cauzei de un complet pentru minori si familie tot in ideea de a scapa de acest domn? :D
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
br_nicku, utilizator
Cel mai recent răspuns: br_nicku , utilizator 20:54, 27 Iulie 2011
nu va fi admisa, nu este acelasi dosar in care si-a spus parerea acest domn X sau identitate de obiect
cererea de recuzare se timbreaza cu 4 lei taxa de timbru si 0.15 lei timbru judiciar
nu puteti solicita judecarea cotestatiei la executare de catre un complet de minori intrucat nu intra in aria lor de competenta, este o cauza civila , chiar daca la izvor este o cauza de minori-singurul aspect fiind pensia de intretinere acordata unui minor
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat
Pentru asigurarea neutralitatii judiciare, impartialitatea presupune doua elemente: lipsa oricarei prejudecati si lipsa oricarui interes din partea judecatorului (CEDO, cauza Piersack vs. Belgia, hotărârea din 1 oct.1982). Potrivit Curtii de la Strasbourg - jurisprudenta din cauzele Hauschildt vs. Danemarca (1989), Sainte Marie vs. Franta (1992), Padovani vs. Italia (1993), Bulut vs. Austria (1996), Morel vs. Franţa (2000), Didier vs. Franţa (2002) - abordarea care priveste primul element al impartialitatii trebuie sa constea intr-o apreciere in concreto: trebuie analizata atat gandirea, cat si conduita judecatorului vizat, pentru a vedea daca judecatorul si-a format mai inainte de a pronunta hotararea o opinie in legatura cu modul de desfasurare si solutionare a cazului. Impartialitatea se prezuma pana la proba contrara.

Totusi eu gindesc ca pronuntindu-se pe principala proba a contestatiei dl X are un interes profesional sa nu se contrazica singur. Pe de alta parte lipsirea de aparare a partii in dosarul celalt arata o lipsa de impartialitate care a si fost sanctionata de instanta de recurs.
Alte opinii va rog....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuzare judecator, interesant ii geo-vem geo-vem Stimati forum`isti,in urma constatarii ca un domn judecator din trei(recurs)este din punctul meu de vedere incompatibil in vederea solutionarii cauzei am ... (vezi toată discuția)
Anulare actiune ca netimbrata - un sfat va rog. cum sa procedez ? Krissia . Krissia . A.Am depus 2 contestatii la executare efectuate de acelasi executor judecatoresc, dosarele fiind diferite, si pentru care nu a fost respectata procedura ... (vezi toată discuția)
Recuzare judecător. sunt șanse de admitere a cererii înainte de întâmpinare? Martonze Martonze Dacă abia am primit comunicarea chemării în judecată şi am primit, concomitent şi citaţia pentru termenul de judecată, pot cere recuzarea ... (vezi toată discuția)