avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt in indemnizatie crestere copil iar societatea se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt in indemnizatie crestere copil iar societatea se radiaza..........

Buna ziua,
sunt in indemnizatie crestere copil pana in luna Mai 2012, iar societatea la care am lucrat va fi radiata, mai exact saptamana viitoare va fi dat anuntul in Monitorul Oficial. Persoana care se ocupa de inchiderea societatii m-a anuntat doar telefonic, si a zis ca, contractul de munca care este suspendat pt. indemnizatie va fi inchis cu Art.56/a, (dizolvare de drept). Cei de la ITM au zis ca nu se poate inchide cu Art.65, deoarece nu am cum sa fiu prezenta in preavizul de 20 zile, fiind suspendat contractul. Nu vreau sa raman cu contractul de munca deschis, deoarece firma este straina, si va fii foarte greu sa ii mai gasesc pt eventuale notificari sau stampila.
Procedura pe care o aplica firma pentru incheierea contractului de munca este legala ? Pot cu acest articol 56, sa primesc somaj dupa incetarea indemnizatiei in Mai 2012?
Va multumesc,
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 28 Iulie 2011
Nu are nicio tangenta modificarea Codului Muncii , cu ceea ce se reglementeaza prin normele de aplicare a Legii nr.76/2002 ....:(
1. Normele de aplicare a Legii 76/2002 sunt emise de Min. Muncii, Legea 76/2002 si Codul muncii au fost propuse tot de Min. Muncii asa ca ar fi trebuit sa le modifice pe toate in acelasi timp pentru a nu crea neintelegeri.
2. Nu este posibil ca un om sa fie lipsit de dreptul sau pentru ca un functionar somnoros nu s-a achitat de sarcinile de serviciu.
3. Eu sunt convins ca userul in cauza va beneficia de indemnizatie de somaj daca depune actele la Agentia de Somaj.
D.p.d.v. legal situatia nu este reglementata, chiar daca radierea societatii nu constituie motiv imputabil salariatului ... sunt foarte multe acte normative care trebuie sa fie modificate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconcordanta intre noul cod al muncii si legea 76/2002 referitor la somaj DoamnaIlenus DoamnaIlenus Stimati domni, Ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a ma sprijini cu cateva sfaturi/indrumari pentru a reusi sa ies din situatia complicata in care ma ... (vezi toată discuția)
Concediu medical & somaj valsib valsib Buna ziua, poti sa iesi in somaj daca te afli in concediu medical? Intreb deoarece sint operat pe coloana si recuperarea e greoaie si pentru c m medical ... (vezi toată discuția)
Somaj Anca1011 Anca1011 CU CE ARTICOL TREBUIE INCETAT UN CONTRACT DE MUNCA PENTRU CA RESPECTIVA PERSOANA SA POATA BENEFICIA DE INDEMNIZATIA DE SOMAJ? MULTUMESC! (vezi toată discuția)