am mostenit o casa de la parinti,am facut succesiunea dupa titlu de poprietate dar la cartea funciara din extras reiese ca avem numai 1/2 din casa restul este a propietarilor de la care s-a cumparat terenul in 1958 .cu toate ca avem act de vanzare cumparare pe terenul pe care s-a construit casa prin 1965 si la CF este notat tot apareau ei .am inceput o actiune de rectificare carte funciara unde am chemat si mostenitorii celor de la care s-a cumparat terenul,ei nu au nici o pretentie (nici nu cred ca puteau avea)dar ni s-a cerut o taxa de timbru judiciara de 20.000 lei exclus ca as puteaua plati ma gandesc daca nu am facut gresit poate era mai bine prin alta procedura oricum a depus avocata o contestatie dar nu stiu daca e bine .poate stie cineva o alta forma mai ieftina.Oricum mi se pare o aberatie sa platim ceva ce defapt nu este greseala noastra este a cadastrului dupa cum spun toti care au consultat adica avem act cum am cumparat terenul este si notifica la CF dar ele apar pe jumatatea nostra de casa
faceti o cerere de indreptare de eroare materiala la CF , aceasta este gratis, trebuie sa vedeti daca in arhivele CF sunt actele de transmitere a proprietatii si daca sunt at vi se va indrepta cartea funciara pentru tot terenul si casa