avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rectificare CF ?SAU ALTCEVA?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rectificare CF ?SAU ALTCEVA?

am mostenit o casa de la parinti,am facut succesiunea dupa titlu de poprietate dar la cartea funciara din extras reiese ca avem numai 1/2 din casa restul este a propietarilor de la care s-a cumparat terenul in 1958 .cu toate ca avem act de vanzare cumparare pe terenul pe care s-a construit casa prin 1965 si la CF este notat tot apareau ei .am inceput o actiune de rectificare carte funciara unde am chemat si mostenitorii celor de la care s-a cumparat terenul,ei nu au nici o pretentie (nici nu cred ca puteau avea)dar ni s-a cerut o taxa de timbru judiciara de 20.000 lei exclus ca as puteaua plati ma gandesc daca nu am facut gresit poate era mai bine prin alta procedura oricum a depus avocata o contestatie dar nu stiu daca e bine .poate stie cineva o alta forma mai ieftina.Oricum mi se pare o aberatie sa platim ceva ce defapt nu este greseala noastra este a cadastrului dupa cum spun toti care au consultat adica avem act cum am cumparat terenul este si notifica la CF dar ele apar pe jumatatea nostra de casa
Cel mai recent răspuns: Cab.Av.Doroiman Camelia , Avocat 13:02, 27 Iulie 2011
faceti o cerere de indreptare de eroare materiala la CF , aceasta este gratis, trebuie sa vedeti daca in arhivele CF sunt actele de transmitere a proprietatii si daca sunt at vi se va indrepta cartea funciara pentru tot terenul si casa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum servitute Cristian81 Cristian81 In anul 1965 parintii mei s-au judecat cu vecinul lor in scopul de ai lasa drum de servitute catre drumul public. Parintii mei au castigat ... (vezi toată discuția)
Teren mai putin decat in cf Transsive Transsive Buna ziua O problema de impartire teren. Situatia actuala nu corespunde cu actele. Am schimbat numarul CF-ului si numarul caselor. A fost odata un ... (vezi toată discuția)
Se poate pierde un teren mostenit legal? DanM DanM In 1988 am primit mostenire dupa decesul unui unchi cota lui de 1/2 dintr-un teren intravilan pe care era construit o anexa gospodareasca dar care nu era ... (vezi toată discuția)