avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea privind bransamentul la gaze la bl cu 8 etaje
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea privind bransamentul la gaze la bl cu 8 etaje

buna ziua presedinte de asociatie de proprietari
am dori sa ne bransam la conducta de gaze care este la et 7 eu locuiesc la et 8 intrebarea este daca este legal ca coloana de gaze sa fie reduda la dimensiune coloana groasa este trasa pina la et 5 de acolo este mai subtire.este nevoie sa schimb coloana cu coducta groasa dar cel care a dus conducta la et 7 numi permite ce este de facut din cite mi sa spus conducta trebuie sa fie calculata pentru 6 ap care sunt pe etaj nu pt 1sau .si fara acordul persoanei nu pot sa fac lucrarea
avem 10 persoane cu gaze cum se calculeaza plata coloanei in functie de et sau parti egale?va rog sami raspundeti la problema sus mentionata. acum suntem 3proprietari care dorim sa tragem gaze unul la et 2 unul la et 6 si eu la et 8 multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:27, 28 Iulie 2011
Am trecut prin aceasta situatie si cred ca am mai discutat-o aici pe forum, dar o reiau pe scurt.
Pe una din scarile noastre, cu ani in urma, un proprietar singur a facut demersurile si s-a debransat instaland la intrarea in bloc un distribuitor (@carol_lorac ma poate corecta daca nu se numeste asa) si o coloana medie ca grosime.
La aceasta instalatie s-au bransat dupa un an inca 7 vecini, dupa doi ani inca 10.
Cand s-a ajuns la 20 de apartamente au inceput necazurile. Trei proprieatri (de la et. 8, 3,1) care-au facut contracte cu firme autorizate, au platit avansul, au platit centrala..., cand firmele (diferite) care se ocupau de toate demersurile au ajuns la furnizor pentru aprobare, li s-a spus ca nu se mai abroba pe aceesi instalatie pentru ca este subdimensionata si nu asigura debitul necesar.
Doua-trei zile de deruta, de intrebari si cautari de solutii si s-a gasit solutia. Cei trei proprietari au gasit o firma care sa realizeze inlocuirea distribuitorului (sau regulator) cu unul de capacitate dubla (cel ce era instalat costase 4 mil lei iar cel nou 9 mil lei) si sa inlocuiasca intreaga coloana de la acel distribuitor pana la ultimul etaj (coloana veche ajunsese pana la et 7) cu una mai groasa.
Toata lucrarea a costat in jur de 25 mil lei vechi. S-au facut ceva calcule si s-a intocmit un tabel pe care au fost trecuti toti proprietarii. Cei care erau deja bransati au mai platit cate 700 mii lei vechi iar cei care urmau sa se branseze acum si-n viitor cate 1,5 mil lei vechi.
Majoritatea au dat banii imediat iar cativa ceva mai tarziu. Toti banii au trecut prin asociatie si instalatia a devenit proprietatea asociatiei. Astfel ca asociatia a dat apoi acordul de bransare tuturor celor care au platit.
S-a avut in vedere, la stabilirea sumei de plata, faptul ca cei care erau bransati cheltuisera deja cu aproximatie in jur de 800 mii lei vechi. Asa ca in final fiecare proprietar a contribuit la coloana de gaz cam cu aceeasi suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursarea cheltuielilor la o coloanã de gaz. alx_max alx_max Doresc să știu câteva aspecte legate de rambursarea cheltuielilor făcute de investitori la o coloană de gaz. Se dau 3 investitori la o coloana de ... (vezi toată discuția)
Bransarea la teava de gaze tyna72 tyna72 Sunt o locatara a unui bloc din bucuresti unde se va face vestita mansardare.Apartamentul este pe numele socrului si l-a cumparat avea si centrala de ... (vezi toată discuția)
Acord acces coloana de gaze goggy goggy Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: locuiesc la parter intr-un bloc de 7 etaje, pe o scara unde deja a fist trasa o conducta de gaze, investitorul ... (vezi toată discuția)