avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dovada de circulatie neprelungita datorita unei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dovada de circulatie neprelungita datorita unei rezolutii aberante din partea procurorilor

in urma unui accident rutier incadrat la art 178 si 184 alin 2 ,4 politia mi-a eliberat o dovada cu drept de circulatie pe 15 zile si prelungirea ei la propunerea procurorului din 30 in 30 de zile pana la un verdict sau definitivarea hotararii judecatoresti conform art 111 alin 6 din OUG195/2002 republicata.M-am prezentat la parchet in data expirarii dovezii adica vinerea cand jandarmul de servici mi-a spus ca nu este program cu publicul decat de luni pana joi intre orele 09:00 si 11:00 ca nu este nimenini cu care sa iau legatura in privinta mea si sa revin luni , ziua cand am facut cerere de aprobare si marti am revenit pentru rezolutie cerere care a fost respinsa pe motiv de expirare a dovezii vineri a fost in 10 si luni in 12 si ca s-a depasit termenul . In rezolutie spune ca-mi respinge cererea de prelungire in temeiul art.111 alin 6 raportat la alin 3 ceeace la aliniatul 3 te duce la alin.1 lit.b unde sunt niste articole si aliniate cu caracter infractional adica consum alcool, droguri , fuga dela locul accident , sustragerea dela probe biologice etc. ceeace la mine nu este cazul. Din toate cautarile mele in O.U.G.nu exista nici un art. care sa specifice expirarea datei si neprelungirea dovezii. Am facut contestatie la prim procuror care mi-a respins contestatia si am fost dupa aceea si in audienta unde cu alte cuvinte nu isi asuma nimeni raspunderea adica prim procuroarea a spus ca mai are cativa ani pana la pensie si nu vrea sa fie trasa la raspundere pe ce motiv mi-a aprobat rezolutia data de alt procuror si ca-i pare rau dar asta este cu cat ca i-am spus ca am venit in data de 10 si ......dar nu ma inteles avaand si 2 martori care au fost cu mine.ce pot face in aceasta situatie avocat. meu este in concediu si nu pot da de el telefonic cum pot ataca aceasta situatie sau daca se mai poate face ceva cu toti care am vb avocati politisti spun ca-i o aberatie va rog un ajutor . VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: vasral , utilizator 12:19, 2 August 2011
Singurul care va mai poate ajuta acum este "avocatul poporului" la care va trebui sa faceti o scrisoare documentata in care sa prezentati si datele de identificare a celor doi martori care spuneti ca erau cu dv.
cum pot afla adresa unde pot trimite toata documentatia catre AVOCATUL POPORULUI?
aveti la indemana plangerea la instanta (judecatorie) impotriva actelor procurorului (art,278 cpc).Instanta va poate admite plangerea, daca nu puteti declara si recurs.
dupa cum am spus am facut toate demersurile posibile inclusiv plingere la prim procuror si mi-a respins plingerea am fost in audientala el dar degeaba si avocatul mi-a zis ca numai cand ma va trimite in judecata procurorul atunci sa atacam in instanta chiar pana atunci nu se mai poate face nimic??? pot actiona in instanta separat pentru perlungirea dovezii dar la mine in oras nu in orsul unde s-a intamplat incidentul?
deci, se poate face plangere separata impotriva actelor procurorului, dupa plangerea la procurorul sef.Atentie, aveti termen limita numai 20 zile.
instanta competenta judecatoria din raza de competenta aprocurorului. Avocatul dvs trebuia sa cunoasca asta...?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada cu drept de circulatie parchet Ene  Dragos Ene Dragos Depistat conducaand cu permisul suspendat ,in faza de urmarire penala am facut cerere la parchet pentru a imi elibera dovada cu drept de circulatie pe durata ... (vezi toată discuția)
Prelungire dovada vidus vidus Buna ziua, revin pe acest forum cu speranta sa gasesc o solutie pentru problema mea. In luna decembrie am facut accident cu masina, in urma impactului am ... (vezi toată discuția)
Rezolutie procuror maria162 maria162 Mi-a fost suspendat permisul de conducere fara drept de circulatie pentru fapta prevazuta si sanctionata de art.85 alin.2 din OUG nr.195/2002. Am facut cerere ... (vezi toată discuția)