avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune lg 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune lg 10/2001

daca s-a pierdut procesul intemeiat pe Legea 10/2001 , ce sanse mai sunt pentru recuperarea unei constructii?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:30, 27 Iulie 2011
Daca sentinta este definitiva si irevocabila (ati pierdut si recursul) si nu exista motive de revizuire...singura varianta ar fi CEDO, alta nu vad.
dar actiune in revendicare este posibila???????
Pai dvs. in instanta ce fel de actiune ati introdus? Daca ati contestat dispozitia/decizia de respingere a notificarii depuse in baza legii 10/2001, nu puteti veni cu actiune in revendicare, in baza dreptului comun, tocmai pe motivul ca trebuie urmata procedura prevazuta de legea speciala, in cauza putand fi invocata si exceptia de lucru judecat (parerea mea, sa vedem ce zic si colegii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de chemare in judecata. sentinta irevocabila. debit nerecuperat Monica H. Monica H. Am formulat o cerere de chemare in judecata, care a fost respinsa prin sentinta irevocabila, motivat de faptul ca instanta \\"nu a fost convinsa\\" iar ... (vezi toată discuția)
Nationalizare in 2012 ? kostiv kostiv Din 2000, am depus cerere de revendicare a imobilului din Bucuresti, constuit de bunicul meu prin 38'. In momentul depuneri actiunii, nu cunosteam situatia ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor pentru a-mi gasi dreptatea farmec_ farmec_ In procesul de actiune comercial in pretentii, la fond reclamantul pierde pe motivul exceptiei de prematuritate introdusa actiunea. In recurs, la ... (vezi toată discuția)