avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale scoaterea unui autoturism din evidenta fiscala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

scoaterea unui autoturism din evidenta fiscala

Buna ziua,
Detin de ceva timp un autoturism inmatriculat avariat pentru care am impozite restante de platit. (numai pe 2011 as avea de platit 2000+ ron)
Exista vreo posibilitate prin care pot opri majorarea impozitelor? sau scoaterea autoturismului din evidenta fiscala? Mi se pare stupid sa nu existe nicio posibilitate de a opri impozitarea. Mentionez ca nu pot plati integral in scurt timp toate datoriile, si de aceea as vrea ca maca aceste datorii sa nu creasca in continuare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Happyend , utilizator 19:35, 27 Iulie 2011
Nu mai circul cu acest autoturism, in plus este si stricat si avariat. Ca sa il duc la fier vechi sau la REMAT/RABLA mi se cere certificat fiscal... Nu mai inteleg nimic.
Pai vi se cere deoarece trebuie facuta dovada ca sunt achitate toate taxele la zi. Il veti radia din punct de vedere fiscal, apoi il radiati si din circulatie pe baza dovezii emisa de Remat. Eu asa stiu ca se procedeaza.
cred ca e o neintelegere undeva,
eu nu pot plati acum tot impozitul restant dar doresc sa fac ceva cu autoturismul ca sa nu continui sa platesc in continuare un impozit aiurea pe nimic.
dar nu stiu cum sa procedez..
Imi pare rau, nu exista neantelegere. Eu am inteles ceea ce scrieti Dvs., dar mai mult de atat nu va pot ajuta. V-am scris cum trebuie sa procedati din punct de vedere legal, v-am scris mai multe variante...problema banilor nu este a mea...
:)
Neintelegerea nu este decat a dvs. Ca sa scoateti autoturismul din evidentele fiscale (fie pentru a-l dezmembra, fie pentru a-l radia la cerere cu conditia sa nu-l abandonati pe spatiul public), trebuie sa achitati impozitul restant si penalitatile.
Certificatul fiscal necesar la Remat atesta tocmai acest lucru: ca ati achitat impozitul pentru acest autoturism. Dvs. nu va incadrati, chiar daca achitati o parte.

Alte discuții în legătură

Radiere auto de la impozit dumitramicmi dumitramicmi Buna ziua. Am o problema in legatura cu radierea unui autoturism. In 2005, l-am radiat din circulatie la cerere si apoi l-am vandut la REMAT ca fier vechi. ... (vezi toată discuția)
Radieri auto nelu22 nelu22 Buna ziua! Pot radia de la organele fiscale autoturismul doar pe baza facturii de la REMAT care atesta ca autovehicolul s-a dat la fier vecchi? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism de la fisc 0726183819 0726183819 CUM PROCEDEZ PENTRU A RADIA AUTOTURISMUL PROPIU DE LA FISC? NU MAI FOLOSESC AUTOTURISMUL SI VREAU SA-L RADIEZ PENTRU A NU MAI PLATI IMPOZITUL. (vezi toată discuția)