avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara?

Va rog sa-mi spuneti daca poate fi sistata plata pensiei alimentare intre absolvirea liceului si inceperea anului universitar'respectiv lunile iulie,august si septembrie.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: frida , utilizator 22:24, 13 August 2008
Daca exista o hotarare care stabileste ca pensia de intretinere trebuie platita pana la finalizarea studiilor, dar nu mai mult de 26 de ani, nu se poate. Sub ce motiv?? nu scrie nicaieri ca in vacante nu se plateste pensia de intretinere!!
daca nu aveti o astfel de hotarare si copilul a intrat la facultate, copilul sa depuna cat mai urgent o cerere de chemare in judecata pentru majorarea pensiei de intretinere, cerere in care va arata ca este major si studiaza in continuare ( depune adeverinta de la facultate ). In acest caz prin hotarare tata va fi obligat sa plateasca pensia de intretinere de la data introduceri cererii ( data stampilei de la registratura ) pana la absolvirea facultatii, dar nu mai mult de 26 ani.
Va multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara baiatul meu cel mare a implinit 19 ani (la ... Mamicaingrijorata Mamicaingrijorata Pensie alimentara Baiatul meu cel mare a implinit 19 ani (la 18 ani era in clasa a XII-a). Peste cateva zile, urmeaza sa plece la studii in Olanda ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei alimentare dupa 18 ani dupa terminarea liceului ... roolly roolly Plata pensiei alimentare dupa 18 ani Dupa terminarea liceului in 2022 nu am intrat la Facultatea de Medicina si am continuat sa ma pregatesc. In 2023 am ... (vezi toată discuția)
Pensie copil major jully3tt3 jully3tt3 Buna ziua! Platesc pensie alimentara pentru un copil care implineste luna aceasta 18 ani si este in clasa a-xl-a la liceu si intrebarea mea este daca trebuie ... (vezi toată discuția)